Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Säätila vaikuttaa merkittävästi ulkoilmatapahtumiin osallistumiseen. Kuluva kausi on ollut Superpesiksen runkosarjassa 2000-luvun kylmin ja sisälsi eniten sadepäiviä. Siitä huolimatta yleisökeskiarvo nousi miesten runkosarjassa 1389 katsojaan.

– Tavoitteesta jäätiin, mutta torjuntavoitto saatiin ja 2000-luvun runkosarjojen yleisökeskiarvo ylitettiin niukasti. Superpesiksessä katsojamäärät lasketaan tarkasti ja vain paikalle saapuvat katsojat huomioidaan, mikä on toiminnan kehittämisen kannalta tärkeää. Turha tässä on itseään lähteä pettämään, toimitusjohtaja Jussi Pyysalo toteaa Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Naisten Superpesis kiinnostaa katsojia suurissa määrin. Suomen suosituin naisten palloilusarja keräsi runkosarjassa 531 katsojan ottelukohtaisen keskiarvon 2000-luvun vastaavan ollessa 497.

– Pesäpallo on Suomen suosituinta naisurheilua, mikä tuo lajille ison lisäarvon ja vahvistaa omalta osaltaan kaikessa toiminnassamme näkyvää tasa-arvon periaatetta, Pyysalo sanoo.