Superpesiksessä erittäin tuttu finaalipari

© Kuva: Juha Tamminen
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Vimpelin Veto seurasi Sotkamon Jymyn esimerkkiä ja marssi Superpesiksen finaaleihin vakuuttavasti suoraan voitoin 3-0.

Runkosarjankin voittanut Vimpelin Veto oli omaa luokkaansa välieräsarjassa Jyväskylän Kiriä vastaan. Veto voitti ottelusarjan suoraan 3-0 ja eteni finaaleihin jo kuudennen kerran putkeen.

Ratkaisevan kolmannen voiton Veto otti maanantaina. Joukkue oli kotonaan Saarikentällä suorastaan suvereeni raihnaista Jyväskylän Kiriä vastaan ja tuuletteli loppulukemin 2-0 (3-0, 15-3).

– Emme pystyneet antamaan hyvää vastusta kuin yhdessä pelissä. Meidän paikka oli kotipelissä, siinä oli mahdollisuudet ottaa yksi voitto. Vimpeli on toki tosi vahva, tosi kova joukkue. Emme pystyneet siihen vastaamaan, Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen myönsi pelin jälkeen Nelonen Prolla.

Kolmannessa välierässä Veto oli täysin pitelemätön ja iski kärkilyöntejä 71-prosenttisin tehoin. Jokeri Mikko Rantalahti löi 2+7 juoksua ja kollega Janne Mäkelä säesti kuudella tavallisella. Lisäksi jokainen Vedon kaksitoistaisesta miehistöstä sai tililleen vähintään yhden tuodun juoksun.

Veto kohtaa finaaleissa Sotkamon Jymyn viidettä kertaa putkeen. Jymy on voittanut kaikki neljä edellistä vääntöä, mutta Veto halajaa palata mestariksi syksyn 2010 tavoin, jolloin se voitti finaaleissa Kouvolan Pallonlyöjät.

Kiri taistelee ensimmäisestä mitalista sitten kauden 1999 pronssiottelussa Joensuun Mailaa vastaan.

Teksti: Superpesis.fi

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!