Ratinassa järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest vahingoitti stadionin juoksurataa, kertoo Tampereen Eliittikisojen järjestäjä. Pahimmassa tapauksessa vahingot jopa estävät 5. syyskuuta järjestettävät Eliittikisat, mutta se on järjestäjän mukaan epätodennäköistä. Asiasta kertoi ensimmäisenä torstain Aamulehti.

Blockfest järjestettiin Ratinassa viikonloppuna, jossa esiintyi muun muassa paluukeikkansa tehnyt Cheek ja supersuosittu Wiz Khalifa. Yleisöä stadionin ympäristössä oli sekä perjantaina että lauantaina vajaat 30 000.

- Vauriot ovat ilmeisesti tulleet tapahtumaa rakennettaessa ja purettaessa, kun mondolla (ratojen pinnoite) on ajettu painavilla rekoilla, arvioi Tampereen Eliittikisojen pääsihteeri Elisa Hakanen.

Hänen mukaansa festivaali vaikeutti eliittikisojen järjestämistä, kun rataa pitää paikata ja sotkuja siivota muutenkin.

– Ratinassa on peruttu kaikki toiminta tällä viikolla, Hakanen kertoo.

Aamulehden mukaan Blockfest joutuu ilmeisesti korvaamaan vahingot Tampereen kaupungille, joka korjaa vauriot.