Nyrkkeilyn miesten Euroopan mestaruuskilpailut alkavat perjantaina Bulgarian Sofiassa.

Suomen kolmen nyrkkeilijän joukkueesta kilpailut avaa raskaansarjan (91 kg) Tomi Honka, joka saa avauspäivänä vastaansa Armenian Henrik Sargsyanin.

Helsinkiläinen Honka, 24, on tämän vuoden Pohjoismaiden mestari ja hän on tänä vuonna iskenyt otteluvoittoja neljässä kansainvälisessä turnauksessa. Sargsyanin saavutuksiin kuuluu kaksi Armenian mestaruutta nuorten Euroopan Unionin mestaruuskilpailujen pronssimitali vuodelta 2013.

– Uskon Tomin voitonmahdollisuuksiin. Otteluun lähdetään tasaisista lähtökohdista ja päivän kunto ratkaisee. Tomi on hyvässä kunnossa ja valmis otteluun, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

Lauantaina suomalaista kehään nousee kotkalainen Dmitri Tretyak, joka saa 75-kiloisissa vastaansa Puolan Tomasz Jablonskin. Tretyak on iskenyt suomalaisista miesnyrkkeilijöistä tänä vuonna eniten kansainvälisiä otteluvoittoja. Kaksinkertainen Puolan mestari Jablonski on otellut puoliammattilaisliigassa World Series of Boxingissa hyvällä menestyksellä.

Matti Kootan, 26, osalta EM-kilpailut alkavat maanantaina ottelulla Armenian Aram Avagyania vastaan. 56-kiloisissa otteleva Koota saavutti viime vuonna Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa hopeaa. Avagyan iski pronssi viime Euroopan mestaruuskilpailuissa kaksi vuotta sitten.
Suomen joukkueen valmentajina toimivat Jarkko Pitkänen ja Veli Koota.