Kolme Suomen maajoukkuejuoksijaa kilpaili Norwegian Milers Clubin kilpailuissa Oslossa. Menestys oli tulevaa Suomi-Ruotsi-maaottelua ajatellen mainio: yksi juoksi lajivoiton, toinen kauden kotimaisen kärkiajan ja kolmas uuden ennätyksensä. Kaikki sijoittuivat kolmen parhaan joukkoon.

Porvoon Urheilijoiden Sara Kuivisto oli naisten 1500 metrillä aivan omaa luokkaansa. Kovaan syyskuntoon päässyt Kuivisto voitti toiseksi sijoittunutta puolalaista Anna Zielinkiewicziä lähes kymmenen sekuntia ajalla 4.21,03.

Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen oli miesten 1500 metrillä kolmas uudella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 3.43,04.

Piipposta nopeampia olivat vain norjalainen Euroopan mestari Henrik Ingebrigtsen ja eritrealainen Awet Nftalem. Piipponen löi aiemmin 3.38,76 juosseen norjalaisen Filip Ingebrigtsenin ja estejuoksun tuoreen Ruotsin mestarin Daniel Lundgrenin.

10 000 metrin tuore Suomen mestari Joensuun Katajan Arttu Vattulainen testasi nopeuttaan 3000 metrillä ja kiri kolmanneksi uudella ennätyksellään 8.10,72.

Hiukan ennen Vattulaista maaliin ehtivät Norjan tämänvuotinen 3000 metrin hallimestari Erik Udø Pedersen ja viimevuotinen 10000 metrin Pohjoismaiden mestari Marius Vedvik.

Teksti: SUL