Peter Erofejeff, Henri Satama ja Kalle Samooja osallistuvat torstaina Moskovassa käynnistyvään European Tourin kisaan. Kolmikko on mukana myös ET:n kolmivaiheisessa karsinnassa.

Erofejeff teki syksyllä 2012 harvinaisen ja lähtökohtiinsa nähden hyvin yllättävän uroteon pelaamalla itselleen ET:n kortin kolmivaiheisen karsinnan läpi. Vuosittain samaan yltää keskimäärin 2-4 pelaaja.

Kaudella 2013 Erofejeff pääsi mukaan päätourin kisoihin 18 kertaa, kaikki neljä kierrosta hän pelasi viidesti, karsiutumisia oli 13. Paras sijoitus oli 59., palkintorahaa kertyi vajaat 15000 euroa. European Tourin vuodesta tuli siis taloudellisestikin raskas.

Moskovassa suomalaiskolmikkoon ei ennakkoon kohdistus suuria odotuspaineita. Yksikin sijoitus 40-50 ensimmäisen joukkoon olisi lähtökohtiin nähden hyvä suoritus. Russian Open toimii Erofejeffille, Satamalle ja Samoojalle hyvänä kenraaliharjoituksena syyskuun puolivälissä käynnistyviin ET:n karsintoihin.

Ensimmäisen vaiheen karsintakisoja on kahdeksan. Näihin osallistuu parikymmentä suomalaista. Finaali käydään PGA de Catalunyan kentillä. Mikko Korhonen teki suomalaista golfhistoriaa voittamalla syksyn 2014 finaalin.

Isäntämaan pelaajia on Skolkovo Golf Clubilla mukana kahdeksan. Venäläisten yritykset saada menestystä golfissa ovat olleet toistaiseksi hyvin ponnettomia. Heillä ei ole yhtään pelaajaa, jolla olisi kortti ET:lle tai Challenge Tourille. Villeillä korteilla kiertueilla on hakenut viimeisen kahden vuodena aikana menestystä toistakymmentä venäläistä.

Kukaan ei ole päässyt jatkoon. Jo tässä vaiheessa on käytännössä selvää, että Rio de Janeiron olympialaisissa ei miespuolista venäläisgolfaria nähdä.

Lähde: golfpiste.com