Suomen raskaansarjan (91 kg) maajoukkuenyrkkeilijä Tomi Honka, 24, tavoittelee tosissaan paikkaa ensi kesän Rio de Janeiron olympialaisiin. Honka vietti kaksi viikkoa tulevassa olympiakaupungissa harjoitusleirillä Ruotsin maajoukkueen mukana.

Hongalle tarjoutui Suomen ja Ruotsin nyrkkeilyliittojen läheisten suhteiden kautta mahdollisuus lähteä ruotsalaisten kanssa Brasiliaan ja mies tarttui kutsuun ennakkoluulottomasti.

– Leiri toi hyvää kokemusta nyrkkeilyllisesti ja myös arvokasta kokemusta reissaamisesta eri olosuhteissa. Paikalliset olivat ystävällisiä ja leiriolosuhteet olivat hyvät. Treenit olivat kovia ja sparreissa jätettiin aina kaikki kehään, Honka kertoo tyytyväisenä Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

– Ruotsalaiset ottivat minut hyvin mukaan porukkaansa ja yhteistyötä pitää tehdä jatkossakin heidän kanssa. Leiri meni hyvin omalta osaltani ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kokemusta tarvitaan

Viipurin Nyrkkeilijöitä kotimaassa edustava Honka on panostanut viime vuodet voimakkaasti nyrkkeilyyn ja kova työ on alkanut tuottaa tuloksia myös kansainvälisissä kilpakehissä.

Tänä vuonna Honka on iskenyt otteluvoittoja peräti neljässä AIBA:n kalenteriturnauksessa.

Elokuussa uransa toisissa EM-kilpailuissa Bulgariassa Honka sijoittui yhdeksänneksi.

– Tomi on kiertänyt viime vuosina ulkomailla lukuisia turnauksia ja leirejä. Aluksi otteluvoitot olivat todella tiukassa, mutta kansainvälinen kilpailukokemus sekä sinnikäs ja suunnitelmallinen harjoittelu ovat tehneet Tomista menestyjän, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen arvioi.

– Tomi valmistautuu hyvillä mielin ensi vuoden alkupuolella pidettävään Euroopan olympiakarsintaturnaukseen. Kilpailukausi käynnistyy marraskuussa Tammer Turnauksessa Tampereella ja sitten on vielä käytävä parit kilpailut ulkomailla, jotta olympiakarsintaturnauksessa on realistiset menestymismahdollisuudet.

Lähde: Nyrkkeilyliiton tiedote