Rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa suoritettiin keskiviikkona kolmas väline. Jouki Tikkanen onnistui kokoamaan itsensä hyvin epäonnisen vanteen jälkeen. Tikkasen nauha sujui upeasti, vain yhdessä piruetissa tuli pieni virhe. Pisteet olivat 16,316.
– Fiilis on hyvä! Pientä parannettavaa vielä jäi, mutta huomenna on uusi päivä, totesi Tikkasen valmentaja Titta Heikkilä tyytyväisenä Voimisteluliiton tiedotteessa.
Ekaterina Volkovalle tuli ohjelmaan yksi välineen pudotus riskiosassa, joka maksoi pisteitä. Muuten Volkovan suorittaminen oli vapautunutta ja vahvaa. Pisteet olivat 16,233 ja Volkova on nyt yhteispistein 49,699 kilpailussa sijalla 24. Tikkasen sijoitus on 31. pistein 48,132.
– Välineen pudotus toki harmittaa, mutta sitä ei enää pysty korjaamaan. Huomenna on vielä yksi mahdollisuus ja viimeinen väline, arvioi Volkovan valmentaja Larisa Gryadunova.
Areenalle asteli tänään myös Suomen kolmas kilpailija Inessa Rif. Rifin ohjelma oli muuten näyttävä, mutta kaksi riskiheittoa epäonnistuivat. Pisteet olivat 12,616.
– Vähennyksiä tuli epäonnistuneista heitoista kolmen pisteen edestä. Muuten osat menivät oikein hyvin. Samoin ilmaisu toimi. Huomenna tavoittelemme puhdasta suoritusta, valmentaja Iiris Rif summasi.
Lajipäällikkö Emma Kurki odottaa jo huomista neliottelun päätöspäivää.
– Tilanne on nyt mielenkiintoinen ja jonkin verran muuttunut eilisestä. Yleisesti ottaen tänään oli aiempia päiviä enemmän virheitä voimistelijoilla. Huominen ratkaisee. Toivon, että meidän urheilijamme jaksavat ja uskovat itseensä loppuun asti, Kurki kommentoi.
Torstaina ratkeavat paikat 24 parhaan ottelufinaaliin.
Tulokset, kolmen välineen jälkeen:

1. Margarita Mamun, Venäjä 54,858

2. Ganna Rizatdinova, Ukraina 54,748

3. Yeon Jae Son, Etelä-Korea 54,132


24. Ekaterina Volkova, Suomi 49,699

31. Jouki Tikkanen, Suomi 48,132
Lähde: Voimisteluliiton tiedote