Telinevoimistelun maailmancupissa Kroatian Osijekissa oli tänään toinen karsintakilpailupäivä. Tomi Tuuha onnistui hypyssä ja sijoittui karsintakilpailussa kuudenneksi pisteillä 14.600 (15.000 ja 14.200). Tuuha lunasti suorituksellaan paikan sunnuntain finaalissa.

“Ensimmäinen hyppy oli huippuluokkaa ja tuli alas lähes paikalleen. Vähennyksiä ensimmäisestä hypystä tuli 0.6 pistettä, kun taas toisessa hypyssä tuli askel ja rajanylitys, joista vähennyksiä kertyi 1 piste. Pisteet riittivät kuitenkin hyvin finaalipaikkaan”, kertoo maajoukkueen päävalmentaja ja Tuuhan henkilökohtainen valmentaja Timo Holopainen.

Hypyssä kilpailun ykkösenä on karsinnan jälkeen kuubalainen Manrique Larduet, joka saavutti pisteet 15.275.

Myös renkailla Tuuha voimisteli puhtaan sarjan ja sijoittui pisteillä 14.200 kymmenennelle sijalle.

Miesten telinevoimistelussa kilpaili suomalaisista myös Oskar Kirmes, jonka voimistelu oli viime viikolla sairastetun flunssan jäljiltä vielä tänäänkin hieman raskasta. Kirmes voimisteli rekillä sijalle 25 (pisteet 2.350) ja renkailla sijalle 17 (pisteet 13.500).

Suomalaisnaisista Annika Urvikko saavutti puomilla 17. sijan (11.850) ja Maija Leinosen sijoitus oli 28. (9.650). Urvikko osallistui myös permantokilpailuun, jossa hänen pisteensä 12.100 riittivät 17. sijaan.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote