Anna-Julia Kontio valmiina Helsinki International Porsche Horse Shown haasteisiin

© Kuva: Getty Images

Helsinki International Porsche Horse Show järestetään Helsingissä 22.-25.10.2015.

Yksi kisan suomalaisista osallistujista on Anna-Julia Kontio. Kontion elämässä on nyt kaikki hyvällä mallilla. Tampereelta lähtenyt 22-vuotias esteratsastaja asuu Sveitsissä ja työskentelee ammattiratsastajana. Viime kesänä hän voitti uransa ensimmäinen kansainvälisen Grand Prix -luokan Asconassa, Sveitsissä, ja on noussut maailmanlistalla vauhdilla 181. sijalle.

– Itse asiassa muutama kuukausi sitten pystyin toteamaan, että olen nyt siinä, mihin olen aina toivonut pääseväni. Minulla on käytössäni kaksi Grand Prix -hevosta ja olen unelma-ammatissani, Kontio toteaa Helsinki International Porsche Horse Shown tiedotteessa.

Ylöjärven metsistä on ollut pitkä matka Fuchsien huipputallille Sveitsiin. Kontio tapasi avopuolisonsa Martin Fuchsin nuorten EM-kilpailuissa. Molemmat olivat mukana finaalissa ja alkoivat jutella verryttelyalueen reunalla. Fuchs sijoittui kisoissa hopealle ja Kontio oli kymmenes. Viestittely jatkui parin välillä kisojen jälkeenkin, ja nyt he ovat olleet yhdessä kolmisen vuotta.

Pariskunnalla on rakenteilla oma talli noin puolentunnin päässä Fuchsin vanhempien, Renatan ja Thomaksen paikasta. Isommat tilat mahdollistavat vielä paremmat harjoittelumahdollisuudet. Vähäisellä vapaa-ajalla Kontio käy saksankielenkursseilla ja Fuchs punttisalilla Steve Guerdat´n kanssa.

Kontiolla on tällä hetkellä ratsastettavanaan viisi hevosta, joista parhaat ovat jo 2,5 vuotta käytössä ollut Fardon sekä kesällä tullut ori Pasific des Essarts. Fardon on hevonen, jonka kanssa Kontio on oppinut ”ihan valtavasti”. Pasific on puolestaan hevonen, jonka kanssa Juulilla on mahdollisuus voittaa isoja luokkia.

– Ei kukaan Sveitsissä uskonut, että hevosesta on tälle tasolle. Sillä on todella paljon intoa. Oikein tuntee, miten se syttyy, kun se näkee ensimmäisen esteen. Sen jälkeen sitä saa vain toppuutella. Se rakastaa hyppäämistä ja on kova taistelija. Sillä on kova luonne, mutta se on todella kiltti, kertoo Kontio tähtiratsustaan.

Porsche Horse Show on Kontion suosikkikisa. Hän on kisannut Helsingissä joka vuosi 12-vuotiaasta lähtien.

– Viime vuonna tunnelma oli kohdallaan. Radalla pystyi melkein tuntemaan, miten ihmiset hengittivät ja elivät suorituksessa mukana.

– Tuntui hienolta saavuttaa ensimmäinen sijoitukseni (10.) maailmancupissa juuri Helsingissä sekä hypätä tuplanolla GP:ssa (sijoitus 12.). Maailmancupin sijoitus oli henkisesti todella tärkeä juttu.

Helsingin menestys antoi Kontiolle kovan harjoittelumotivaation, joka näkyy edelleen parantuneina tuloksina. Hän on kehittynyt erityisesti sileätyöskentelyssä, josta on tullut intohimon kohde. Hyppäämisessä hän saa kotona apua Thomakselta ja kilpailuissa Martinilta. Pariskunta auttaa ja tukee toinen toisiaan. Se, kumpi menestyy, ei ole niin tärkeää. Pääasia on, että ainakin toinen. Viime vuonna kuitenkin molemmat loistivat Helsingissä, sillä Fuchs voitti Helsinki Grand Prix´n ja oli toinen maailmancupissa. Helsinki on useasta syystä myös Fuchsin lempikisa.

Lähde: Helsinki International Porsche Horse Shown tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.