KaDy:n ykkösmaalipyssy Miika ”Maagi” Hosio jättää Jyväskylän pölyt taakseen ja siirtyy pelaamaan Espooseen GFT:n riveihin.

Hosion maisemanvaihto on liikkunut futsalpiireissä ”varmana tietona” jo lokakuun alkupuolella, mutta virallisen sinetin tämä futsal-syksyn suurin siirtopommi sai kuluneella viikolla.

Kemistä kotoisin oleva Hosio pelasi Futsal-Ykköstä kevääseen 2009 saakka FT Kemi-Torniossa kurittaen kahtena viimeisenä Ykkösen-kautenaan myös KaDya keskinäisissä otteluissa useaan kertaan.

Keväällä 2009 KaDy kukisti Hosion tähdittämän FTK:n ratkaisevassa liigakarsintaottelussa, mutta myös FTK selvitti nousunsa Liigaan jatkokarsinnassa. Kauden 2009–10 Hosio pelasi Liigaa FTK:ssa, mutta tuolloin vielä jalkapallon ehdoilla.

Jalkapallossa Hosio ylsi urallaan Ykköseen asti ja olisi epäilemättä yltänyt korkeammallekin, ellei lajivalinta olisi Jyväskylään muuton jälkeen kohdistunut futsaliin.

Kaudella 2010–11 Hosio pelasi osan kaudesta Sievi Futsalissa (kurittaen jälleen KaDya), mutta jatkoi yhä nousujohteista jalkapallouraansa Miika Juntusen alaisena Oulun Palloseurassa. Syksyllä 2011 Hosio muutti Jyväskylään ja solmi sopimuksen KaDyn kanssa marraskuussa.

Hosion hurja tehotahti ei laantunut oikeastaan missään vaiheessa. Hän ehti pelata Dynamon palveluksessa 94 liigaottelua (runkosarja + playoffit) tehden niissä peräti 111 maalia. Kyseessä on ylivoimaisesti KaDyn sisäinen ennätys eikä koko Futsal-Liigan historiankaan kärki (Rizvani, Nevanperä) ole kaukana, etenkään jos mukaan ynnätään Hosion tehot muiden liigajoukkueiden paidassa.

Syöttöpisteitäkin liigaotteluissa kertyi 54, joten Hosio on pitkäaikaisen ketjukaverinsa Jukka Kytölän jälkeen KaDy:n liigahistorian toiseksi kovin pistelinko.

Lähde: KaDyn verkkosivut