Kouluratsastaja Stella Hagelstam palaa äitiyslomaltaan kansainvälisessä Porsche Horse Show´ssa. Lisäksi hänen 10-vuotias lupaava tammansa New Hill Julitrea tekee debyytinsä gp-tasolla. Jännitettävää siis riittää, mutta kokenut ratsastaja on luottavainen. Valmistautuminen Vihdin rataharjoituskilpailuissa onnistui hyvin, ja Hagelstam odottaa innoissaan hevosensa gp-uran alkua.

-Julitrea on jo 10-vuotias ja ollut jo hetken viittä vaille valmis gp-luokkiin. Se on haasteellinen ratsastaa, sillä on paljon kapasiteettia ja asioita on vaikea sen kanssa kauheasti hioa. Odottaminen ei nyt tee asioita paremmaksi, vaan nyt sen pitää päästä radoille. Sen pitää oppia menemään isoissa kisoissa ja areenoilla ja saada rutiinia, kuvailee Hagelstam.

New Hill Julitrea on Hagelstamin mielestä ylivoimaisesti paras hevonen, mikä hänellä on ollut. Ratsastaja odottaa hevosesta todella paljon. Siksi Hagelstam jo malttamattomasti odottaa hetkeä, jolloin hevonen alkaa tehdä tulosta. Ensin täytyy kuitenkin kerätä kisarutiinia.

-Koska kisaamme ensimmäistä gp:ta, menen Helsingissä pienellä paineella ja hyvällä fiiliksellä tavoitellen ehjää rataa. Hevosen suorittaminen vaihtelee luonnollisesti päivittäin. Toivon, että se keskittyy ja pääsemme suorittamaan hyvällä fiiliksellä.

Hagelstam on päässyt nopeasti takaisin satulaan kaksi kuukautta vanhan tyttövauvansa syntymän jälkeen. Ensimmäisen kerran hän nousi satulaan kaksi viikkoa synnytyksestä, ja nyt hän ratsastaa kuusi hevosta päivässä. Esikoinenkin tulee mukaan Jäähalliin isänsä ja isoäitinsä hyvässä hoidossa.

-Olen totta kai innoissani kilpailemisesta Helsingissä. On myös tosi kiva päästä takaisin kisoihin. On hieno päästä debytoimaan Jäähallissa, kun mukana ovat hevosen kasvattaja ja muut tärkeässä roolissa olevat henkilöt, kertoo edellisen kerran maaliskuussa Barcelonassa kilpaillut Hagelstam.