SJPL on työstänyt seurajohtajien ja kenttäväen kanssa lajin tavoiteohjelman seuraavaksi viisivuotiskaudeksi. Tavoiteohjelma ulottuu vuoteen 2020 asti ja sen kärkihankkeita ovat mm. lajin kasvun edistäminen, pelaajapolun kehittäminen ja olosuhteiden parantaminen. Suomalainen jääpallo on asettanut tavoitteekseen myös kansainvälisen menestyksen lajin arvokisoissa. Harrastajamäärän kasvu varmistetaan käynnistämällä Projekti 5000+5000, jonka tavoitteena on vuosittain saada 5000 uutta nuorta lajin pariin. Seurojen toimintaedellytyksiä tuetaan liiton toimesta mm. uudistamalla valmentajakoulutusta

Hankkeen primusmotoriksi on kutsuttu Antti Parviainen, joka vetää projektia jääpalloliiton kehittämispäällikön tittelillä. Ensimmäisessä vaiheessa Parviainen kiertää kaikki bandyliigaseurat lokamarraskuun aikana. Antin tukena on paikkakuntakohtaiset tukihenkilöt, jotka viime kauden aikana olivat rakentamassa SJPL:n tavoiteohjelmaa 2020. Ensimmäisenä paikkakuntana on Porvoo, jossa Parviainen tapaa Akilleen edustajat 13.10.2015, liitteessä on alustava kierrosaikataulu.

Antti Parviainen toimii myös miesten maajoukkueen päävalmentajana ja kierrosten yhteydessä tiedotusvälineiden edustajilla on hyvä mahdollisuus kuulla myös maajoukkueen suunnitelmista Uljanovskin MM-kisoihin 2016.

 

Lähde: Jääpalloliiton tiedote