Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Divarissa pelaavan SBS Wirmon Antti Keskitalolle 1+1 ottelun pelikiellon vastustajan ylävartaloon kohdistuneesta taklauksesta 9.10. pelatussa ottelussa Steelersia vastaan.

Keskitalolle tuomittiin ottelussa tilanteesta pelirangaistus (PR3) mikä tarkoittaa automaattista yhden ottelun pelikieltoa. Kurinpitäjä on päätöksellään määrännyt tähän lisäksi yhden ottelun pelikiellon. Tilanteessa Keskitalo taklaa keskialueella Steelersin Timo Johanssonia ylävartaloon. Johansson loukkaantuu lievästi.

– Videotallenteelta on nähtävissä, että Keskitalo tulee leikkaavalla liikeradalla Johanssonin selän takaa siten, että Johansson ei näe häntä. Keskitalo ei pelaa palloa, vaan vasemmalla olkapäällä/käsivarrella hakee suoran kontaktin Johanssoniin. Törmäys osuu Johanssonin oikeaan etuolkapäähän ja siitä edelleen päähän. Vasta tämän jälkeen Keskitalo tavoittelee palloa ja peli vihelletään poikki. Edellä mainituin kuvauksin katsotaan Johanssonin syyllistyneen tahalliseen taklaukseen, perustellaan kurinpitäjän päätöksessä.

– Lieventävänä seikkana katsotaan, että Keskitalon taklaus ei osu suoraan Johanssonia päähän vaan kontakti ikään kuin liukuu oikean etuylävartalon kautta Johansson pään oikealle puolelle. Tästä syystä päähän kohdistunut voima jää vähäiseksi.

Antti Keskitalo kärsii rangaistuksensa Divarin otteluissa 17.10. Pirkat – SBS Wirmo ja 30.10. Erä Akatemia – SBS Wirmo

Kurinpitäjän päätöspöytäkirjat ovat luettavissa kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulla.

Steelersin Mico Pihlajiselle tuomittiin samassa ottelussa pelirangaistus (PR3). Kurinpitäjän päätöksellä lisärangaistuksia ei määrätty.

Lähde: Salibandyliiton sivut.