Robert Helenius kutsuttiin kovalle harjoitusleirille – ”Lähden näyttämään kuka on pomo”

© Kuva: Getty Images

Venäläisen nyrkkeilyn raskaaseen kalustoon kuuluva Aleksander Povetkin on kutsunut Robert Heleniuksen harjoitusleirilleen. Povetkin on yksi maailman kovimmista raskaansarjan iskijöistä. Boxrec.comin tietokonepohjaisella listalla venäläinen on heti toisena valtikkaa pitävän Vladimir Klitshkon jälkeen. WBA-liiton entinen maailmanmestari ottelee marraskuun alussa Puolan Mariusz Wachia vastaan pitäen viimeistelyleirinsä Moskovassa.

– Lähden näyttämään kuka on pomo. En näe välillämme olevan isoa tasoeroa, joten hyviä sparreja on tulossa, Helenius kertoo tiedotteessaan.

Ensimmäistä kertaa Venäjälle suuntaava Helenius ei ole ennen tulevaa leiriä sparrannut Povetkinin kanssa, mutta on nähnyt vierestä hänen treenejään.

– Pitkästä aikaa on näin kovatasoinen harjoitusvastustaja. Maailman huipuilta pyrin saamaan oppeja mahdollisimman paljon ja samalla ottamaan niin sanotusti kaiken ilon irti, sanoo hyväntuulinen Helenius.

Povetkinilla on komeita meriittejä jo amatööriajoilta. Vuoden 2004 Ateenan olympiavoiton lisäksi hänen palkintokaapissaan kimaltelevat MM- ja EM-kullat. Suomalaisyleisön edessä hän on otellut neljä vuotta sitten puolustaessaan WBA-liiton titteliään Hartwall Arenalla. Tuolloin hän tyrmäsi vastustajansa Cedric Boswellin kahdeksannessa erässä.

Joulukuun EM-titteliotteluun valmistautuvalle Heleniukselle harjoitusleiri Povetkinin kanssa sopii kuin oikea suora tulevan vastustajan Erkan Teperin leukaperiin. Povetkin ja Teper ovat tyyliltään samankaltaisia nyrkkeilijöitä, joten Helenius saa tärkeää tuntumaa lähietäisyydelle pyrkivien ottelijoiden aikomuksista.

Helenius viettää Moskovassa lokakuun kaksi viimeistä viikkoa. Venäjän pääkaupunki on erinomainen kohde harjoitusleirille, sillä samalta alueelta löytyy Povetkinin lisäksi muitakin kovia treenivastustajia.

– Moskovassa on useita nyrkkeilyseuroja. Yritämme saada sieltä paria sparrivastustajaa omalle viimeistelyleirillemme, manageri Karl Helenius tarkentaa.

Hartwall Arenalla joulukuun 19. päivä nyrkkeiltävän Heleniuksen ja Teperin ottelun lipunmyynti on alkanut suotuisissa merkeissä.

– Lipunmyynti on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin ja lippuja menee tasaiseen tahtiin koko ajan. Myyntiaikaa on vielä paljon jäljellä, mutta parhaat paikat alkavat loppumaan, taustoittaa tapahtuman tiedottaja Krister Jalonen.

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.