Suomen freestylemaajoukkueen harjoitusleiri Saas Feessa päättyi Sami Säkkisen osalta loukkaantumiseen.

Säkkinen oli leirin viimeisenä päivänä sunnuntaina harjoittelemassa tulevalle kaudelle suunniteltua triplakorkki 14- hyppyä. Säkkisen hyppy oli tällä kertaa liian iso ja alastulon isku oli polvella liian kova.

Lääkäri Eero Hyvärinen tutki Säkkisen polven tiistaiaamuna. Polvi vaatii leikkauksen, joka suoritetaan parin viikon kuluttua, kun turvotus polvessa on laskenut ja se on stabiilissa tilassa.

Säkkisen kausi tältä talvelta on ohi, mutta nuori laskija on jo siirtänyt katseen kohti kuntoutusta ja seuraavaa kautta.

– Ei tässä kannata ensimmäisiä iltojakaan liikaa murjottaa. Minun osaltani paras on vielä tulematta. Ei auta masentua, Säkkinen kommentoi.

Freestylemaajoukkueen päävalmentaja Janne Lahtela näkee Säkkisen tulevaisuuden potentiaalisena loukkaantumisesta huolimatta.

– Mies oli todella kovassa iskussa ja kohti maailmanvalloitusta oltiin menossa kovalla vauhdilla. Suomesta ei löydy kovin montaa triplojen tekijää ja maailmallakin vain muutama urheilija sen hallitsee. Urheilija voi hypätä kymmeniä hyppyjä eikä kaadu ja välillä käy näin. Riskit kasvavat kun hypätään näin isoja hyppyjä.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote