Suomen 6-ottelijat varmistivat pääsynsä olympialaisten jatkokarsintaan miesten telinevoimistelun MM-kilpailuissa Glasgowssa.

Oskar Kirmes ja Heikki Niva onnistuivat ylittämään Rion Test Eventiä eli seuraavaa karsintakilpailua varten vaaditun pisterajan. Maakiintiöiden takia Suomi voi kuitenkin lähettää Eventiin vain yhden voimistelijan, joten Nivalla ja Kirmeksellä on edessään karsinta Suomessa.

Viimeisen MM-kilpailuissa jaossa olleen Test Event-paikan lunastivat itävaltalaiset pisteillä 81,130. Nivan yhteispisteet olivat 81,198 ja Kirmeksen 82,997.

-Molempien on tehtävä kovaa töitä. Tähän kisaan voi olla tyytyväinen. Molemmat tulivat valmiina kilpailuun. Oli hyvin harjoiteltu ja he olivat itsevarmoja, kommentoi sekä Kirmestä että Nivaa valmentava Mati Kirmes.

Suomella on nyt yhteensä neljä paikkaa huhtikuussa 2016 käytävään Test Eventiin. Aiemmin tänä syksynä rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa Ekaterina Volkova, Jouki Tikkanen sekä rytmisen voimistelun maajoukkue lunastivat itselleen paikat jatkokarsintaan.

Lähde: Suomen Voimisteluliiton tiedote.