Eturistisiteen repeäminen keskeyttää alppihiihtäjä Merle Soppelan kauden.

Alppimaajoukkueen jäätikköleirillä Saas Feessä sattuneen kaatumisen vuoksi Soppelan polven eturistiside ja kierukka ovat repeytyneet. Soppelan kuntoutumisprosessi tulee kestämään kuusi kuukautta ja paluu harjoittelun ja alppihiihdon pariin tapahtuu maalis-huhtikuun taitteessa.

Marraskuun puolivälissä Leviltä alkava pujottelun maailmancup-kiertue on Soppelan osalta ohi. Hyvin mennyt lajiharjoittelujakso Keski-Euroopassa luo kuitenkin uskoa tulevaan ja vahvistaa Soppelan vakaan aikomuksen palata kilparadoille.

– Olen laskenut viime päivät paremmin kuin ikinä. Nyt jos koskaan pujottelu on ollut hanskassa ja kulkenut. Tapahtuneesta on vaikea hakea mitään positiivista, mutta olosuhteisiin nähden hyvää tässä on se, että suksille pääsen vielä tulevan talven aikana Suomessa. Lisäksi lajiharjoittelu jäätiköllä on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa, kun normaalisti sinne siirrytään vasta heinä- elokuun taitteessa, Soppela kommentoi tilannettaan.

Vahvasti menneen treenikauden puolesta puhuu myös alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

– Merle on löytänyt laskuunsa aivan uudenlaisen otteen ja kehitys on ollut erittäin positiivista. Treenaaminen on ollut suoraan sanottuna kuin huippu-urheilijan oppikirjasta ja näin ollen myös vertailuissa ulkomaisiin kilpasisariinsa on Soppelan vauhdin kehitys ollut silmin nähden merkittävää.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote