Suomen ykköspari pistää beach volley -kauden nippuun ja jättää Göteborgin turnauksen väliin

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Huhtikuun lopussa Kiinasta alkanut beach volley -kausi päättyy suomalaisparien osalta tulevana viikonloppuna Ruotsissa. Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n kauden viimeinen osakilpailu pelataan Göteborgin hienossa biitsihallissa.

Viime vuonna naisten turnauksen voittaneet Riikka Lehtonen ja Taru Lahti eivät ole tällä kertaa puolustamassa ykköstilaansa.

– NEVZA:n turnaus ei hyödytä meitä olympiapisteiden keruussa, joten yhteistuumin päätimme jättää sen väliin. Nyt treenataan kuitenkin vielä reilu viikko ja kausi päättyy 4.11. oleviin testeihin, Lehtonen perusteli poisjäännin taustoja Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomesta Göteborgin matkustaa kuitenkin kahden nais- ja kahden miesparin joukkue. Naisista mukana ovat nuorten EM-hopeamitalistit Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen sekä Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

– Todella mielenkiintoiset asetelmat kauden päätökseen, sillä edellinen turnaus on lähes kaksi kuukautta sitten pelattu Continental Cup Thessalonikissa. Pelituntuma ei ehkä ole ihan paras mahdollinen, mutta uskon kuitenkin Essin ja Ansun mahdollisuuksiin pelata vielä sunnuntaina mitalipeleissä. Turnauksesta saatavat rankingpisteet ovat tarpeen ensi vuoden kesäkuussa Sveitsissä pelattaviin EM-kisoihin pääsemiseksi, puntaroi Hasua ja Parkkista valmentava Kai Liukkonen.

Miehistä perjantaina alkavaan turnaukseen osallistuvat Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo sekä Harri Suonikko ja Saku Viljanmaa, joista Nurminen – Piippo sijoittui vuosi sitten Göteborgissa pronssille.

Suomen naiset metsästävät olympiapaikkaa sekä FIVB:n rankingin että maanosien karsintojen eli Continental Cupin kautta. Miesten tie Rioon sen sijaan tyssäsi niukkaan putoamiseen maanosakarsinnoissa.

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!