Gent, Belgia. Davis Cup -finaali.

Avausottelussa kohtasivat Belgian ykköspyssy David Goffin (ATP 16) ja Briteiltä Davis Cup debyytin tehnyt nuori Kyle Edmund (ATP 100).

Edmund aloitti ottelun sensaatiomaisen hyvin. Kaksi ensimmäistä erää hän voitti selvin lukemin 6-3,6-1. Kolmanessa erässä Goffin sai aikaisen syötönmurron ja karkasi 6-2 erävoittoon. Nuori britti Edmund hyytyi sen jälkeen täysin, ja Goffin voitti neljännen ja viidennen erän 6-1,6-0 ja voitti täten ottelun eräluvuin 3-2.

Avauspäivän toisessa ottelussa Belgian Ruben Bemelmans (ATP 108) kohtasi maailmanlistan kakkosen Andy Murrayn. Ennakkoasetelmat olivat selkeät ja kaikki odotti brittien tasoittavan kokonaistilanteen. Ensimmäiset kaksi erää Murray hallitsi täysin peliä ja hoiti ne näytöslukemin reilussa tunnissa 6-3,6-2. Kolmannessa erässä Bemelmans sai pelin juonesta kiinni ja sai syötönmurron. Tilanteessa 4-2 hän kuitenkin menetti syöttönsä ja hävisi erän 5-7. Täten Murray voitti oletetusti erälukemin 3-0.

Tilanne on siis ensimmäisen päivän jälkeen 1-1. Huomenna edessä on paljon ratkaiseva nelinpeli, jossa Belgian pari Steve Darcis/Kimmer Coppejans kohtaa brittien veljekset Jamie Murray/Andy Murray. Ottelu alkaa kello 16:00.