Pesisfaneille tiedossa hieno kesä – Miesten Superpesiksessä mukana peräti 14 joukkuetta

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Superpesistä nähdään tulevalla kaudella ennätysmäärin. Superpesis jatkaa Suomen suurimpana naisten palloilusarjana ja miesten puolella mukana on peräti 14 joukkuetta ensimmäisen kerran kauden 2001 jälkeen. – Tosifaneille on tiedossa hieno kesä. Erityisesti Oulun ja Seinäjoen seuduilla pelejä riittää lähes jokaiselle päivälle, toimitusjohtaja Jussi Pyysalo kertoo.

Superpesiksen sarjaohjelma valmistui jälleen hyvissä ajoin edellisen vuoden puolella. Pyysalo pitää tärkeänä, että tulevan kauden viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu saadaan käyntiin mahdollisimman aikaisin.

– Olen ylpeä siitä, että saimme 340 ottelun palapelin valmiiksi jo marraskuun puolella. Tuleva kesä on täynnä isoja urheilutapahtumia, joten jokainen pelipäivä piti suunnitella huolella. Lisäksi saman seudun pelikalentereista pyrittiin poistamaan isoimmat päällekkäisyydet. Kiitos kuuluu kaikille seuroille ja muille toimijoille, jotka ovat asiaa edistäneet.

Superpesis saapuu Helsinkiin kahden ottelun voimin

Superpesistä pelataan pääsääntöisesti 22 paikkakunnalla tulevalla kaudella. Sekä miesten että naisten otteluita nähdään Jyväskylässä, Kankaanpäässä, Kempeleessä ja Seinäjoella. Alueellisen kattavuuden täydentävät erikoisottelut suurissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Kuopiossa ja Tampereella.

– Sotkamon Jymyn lisäksi Seinäjoen JymyJussit tuo yhden kotiotteluistaan Helsinkiin. Pelipaikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se varmistunee lähiaikoina, Pyysalo kertoo.

– Pirkanmaalla naisjoukkueen kotipesä on jatkossa tukevammin Tampereella ja nimi on muuttunut Manse PP:ksi. Pelipaikka on Kaupin pesäpallostadion lukuun ottamatta Jyväskylä-ottelua Ruovedellä 5.6. ja Kempele-ottelua Hämeenkyrössä 30.7, Pyysalo jatkaa.

SM-pronssia voittanut Joensuun Maila vierailee Pohjois-Savossa. Kuopiossa on pelattu superpesisottelu edellisen kerran 2009 ja Siilinjärvellä 2007.

Back to back –ottelut heinäkuussa

Superpesiskautta rytmittää puolimatkan krouviin osuva Itä-Länsi-tapahtuma Kouvolassa 1.-3.7.2016. Heinäkuun huipennuksen aloittaa miesten puolella täysi ottelukierros tiistaina 5.7. sekä sitä seuraavat revanssiottelut 10.7. ja 12.7. Samat otteluparit kohtaavat toisensa kahteen kertaan peräkkäisillä kierroksilla.

– Back to back eli revanssiotteluissa on jo mahdollisuus ratkaista esimerkiksi Järviseudun tai Pohjois-Karjalan herruus ja tietysti sarjanousijoiden paremmuus Oulun seudulla, Pyysalo toteaa.

Naisten osalta revanssiotteluita pelataan juhannuksen molemmin puolin ottelupareissa Kajaani-Kempele, Kankaanpää-Seinäjoki, Lappeenranta-Viinijärvi, Lapua-Jyväskylä ja Tampere-Vihti. Yksi etukäteen mielenkiintoisimmista derbyistä pelataan Satakunnassa, kun syksyn pronssiottelu uusitaan Rauman Lukon ja porilaisen Pesäkarhujen välillä. Ensimmäinen kohtaaminen nähdään jo avauskierroksella.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!