Anna-Julia Kontio sijoittui Fardonilla toiseksi viiden tähden kansainvälisellä tasolla Lontoon Olympiassa. 155 cm uusinnallisessa luokassa tuli runsaasti nollia, ja 13 huippuratsukkoa lähti hakemaan voittoa aikaa vastaan. Kontio lähti viimeisenä uusintaradalle.

– Uusinnassa tehtiin kovia aikoja. Olin viimeinen ratsastaja, ja päätimme [Martin Fuchsin kanssa], että lähden yrittämään täysillä. Vain yksi jäi edelle, Kontio kertoo uusintaradastaan ajassa 32,08 sekuntia.

Luokan voittajaksi palkittiin britti William Whitaker ja Balibu ajassa 31,89 sekuntia. Hänen setänsä John sijoittui kolmanneksi Ornellaialla vain sadasosasekunnin Kontiota hitaammassa ajassa.

Kontio starttaa tänään kauden seitsemännessä maailmancupin osakilpailussa Pasific des Essartsilla. 12-vuotias ori lähtee Lontoossa ensimmäistä kertaa maailmancup-radalle.

– Fardon on ollut täällä todella hermostunut. Täällä on pienet tilat, ja koko ajan hirveästi jotain meneillään. Fardon sai ensimmäisenä päivänä kaksi alas. Siksi menin toisen radan [perjantaina] lyhyillä teillä, mutta puolinopeasti. Sijoituimme siinä kahdeksanneksi.

– Pasific on ollut täällä ihan oma itsensä. Se on viihtynyt radalla ja siksi valitsimme sen maailmancupiin.

Pasific des Essarts on hypännyt alle kaksi isoa luokkaa, 155 cm torstaina ja 160 cm perjantaina, joista se on saanut molemmista yhden pudotuksen.

– Molemmissa pudotus on johtunut minun pienestä virheestä. Molemmissa luokissa uusinta on ollut tosi lähellä.

 

Lähde: Ratsastajainliiton tiedote