Tappiottoman joulukuun pelanneiden LP Kangasalan ja VaLePan passarit Elizabeth Koberstein ja Mikko Esko on valittu lentopallon Mestaruusliigan kuukauden pelaajiksi joulukuussa 2015.

Ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa pelaava 23-vuotias Elizabeth Koberstein johti LP Kangasalan kolmeen voittoon kotikentällä joulukkun aikana. Kobersteinin hyvänä tukena voitokkaassa kuukaudessa olivat joulukuun liigatähdistöön valitut maanaiset Shelby Dalton ja Alison Mayfield, sekä lähellä tähdistöpaikkaa olleet Roosa Laakkonen ja Tiiamari Sievänen.

Valinta oli Kobersteinille ensimmäinen Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi, kuten se oli myös miesten ykköselle Mikko Eskolle. Esko palasi Mestaruusliigaan täksi kaudeksi 14 vuoden tauon jälkeen ja ansaitsi nyt joulukuun pelaajan tittelin johdettuaan VaLePan kolmeen puhtaaseen 3-0 -liigavoittoon. Joukkuekavereista kuukauden tähdistöön valittiin myös venezuelalaishakkuri Jesus Chourio sekä libero Jarmo Korhonen.

Naisten kuukauden tähdistöön valitiin LP Kangasalan joukkueesta kuukauden pelaajan Kobersteinin lisäksi hakkuri Shelby Dalton ja yleispelaaja Alison Mayfield. Toiseksi yleispelaajaksi valittiin HPK:n Keao Burdine ja keskitorjujiksi niin ikään tappiottomien OrPon ja LP Viestin kokeneet Eeva Puukka ja Kaisa Jokinen. Liberoksi valittiin urallaan jo ennätyksellisen 17. kerran OrPon Hillaelina Hämäläinen. Jokisellekin vainta kuukauden tähdistöön oli jo 12. kerta.

Miesten tähdistöön valitiin kolmen VaLePa -pelaajan lisäksi yleispelaajiksi ETTA:n Eetu Pennanen ja Tiikereiden Romans Sauss sekä keskipelaajiksi Iskun Sauli Sinkkonen ja Hurrikaanin Tuomas Koppanen.

Naisten joulukuun tähdistö 2015:
Passari: Elizabeth Koberstein (LP Kangasala) (2. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Shelby Dalton (LP Kangasala) (2)
Yleispelaaja: Keao Burdine (HPK) (1)
Yleispelaaja: Alison Mayfield (LP Kangasala) (2)
Keskitorjuja: Kaisa Jokinen (LP Viesti) (12. kerta)
Keskitorjuja: Eeva Puukka (OrPo) (7. kerta)
Hillaelina Hämäläinen (OrPo) (17. kerta)

Miesten joulukuun tähdistö 2015:
Passari: Mikko Esko (VaLePa) (1. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakuri: Jesus Chourio (VaLePa) (1)
Yleispelaaja: Eetu Pennanen (ETTA) (2)
Yleispelaaja: Romans Sauss (Tiikerit) (3)
Keskitorjuja: Sauli Sinkkonen (Isku) (3)
Keskitorjuja: Tuomas Koppanen (Hurrikaani) (2)
Libero: Jarmo Korhonen (VaLePa) (4)