Suomi on mukana taitoluistelun GP-finaalissa, joka luistellaan viikonvaihteessa Barcelonassa. Maatamme edustaa kilpailussa muodostelmaluistelujoukkue Rockettes, joka alkukaudesta on ollut kotimaassa voittamaton. Barcelonassa se saa vastaansa joukkueet neljästä muusta lajin huippumaasta.

Kansainvälinen luisteluliitto on nostanut muodostelmaluistelun pysyvästi GP-finaaliin yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun ja rinnalle. ISU haluaa ratkaisullaan lähentää taitoluistelun lajeja toisiinsa. Taustalla väikkyy myös tavoite nostaa myös muodostelmaluistelu tulevaisuudessa lajiksi talviolympialaisiin.

Muodostelmaluistelun GP-kilpailu käydään vapaaohjelmin. Rockettesin vapaaohjelma Matka kuuhun on kerännyt kiitosta kahdessa lajin SM-valintakilpailussa. Suosioon noussut vapaaohjelma on syntynyt tanssikoreografi Reija Wäreen ja valmentaja Kaisa Arrateigin yhteistyön tuloksena.

Arrateig iloitsee Taitoluisteluliiton verkkosivuilla muodostelmaluistelun nostamisesta muiden taitoluistelun lajien rinnalle Barcelonassa.

– Nyt saamme yksinluistelun ja jäätanssin ihmiset näkemään muodostelmaluistelua samassa valossa yhdenvertaisena muiden lajien kanssa.

ISU on kutsunut GP-finaaliin viisi korkeimman rankingin maata. Barcelonan jäillä kilpailevat vapaaohjelmillaan suomalaisten lisäksi Team Surprise Ruotsista, Paradise Venäjältä, Haydenettes Yhdysvalloista sekä hallitseva maailmanmestari Nexxice, Kanadasta.

Lähde: Taitoluisteluliiton verkkosivut.