Suomalaisuimari Matias Koski on alittanut 400 metrin vapaauinnissa Rion olympiauintien A-rajan.

Koski ottaa osaa tänä viikonloppuna Federal Wayssa, Washingtonin osavaltiossa, kisattaviin Yhdysvaltain talvimestaruusuinteihin (AT&T Winter National Championships, Federal Way WA 3.–5.12.). Kilpailut uidaan 50 metrin radalla ja ne ovat kansainvälisen uimaliiton FINA:n hyväksymät Rion olympialaisten näyttökisat.

Koski ui torstaiaamuna 400 metrin vapauinnin alkuerissä yhdeksänneksi ja joutui B-finaaliin. Siitä sisuuntuneena Koski kauhoi torstai-iltana B-finaalin voittoon uudella ennätysajallaan 3.49,37, mikä alitti Rion A-rajan yli sekunnilla (3.50,44). Kosken edellinen ennätys oli viime kesältä 3.50,70. Antti Kasvio sai vielä pitää vuoden 1993 SE-aikansa 3.47,11.

Kosken aika oli myös A-finaali huomioon ottaen kisan toiseksi paras, mutta sijoitus jäi yhdeksänneksi. Nopeampi oli vain A-finaalin voiton vienyt Yhdysvaltain Conor Dwyer ajalla 3.48,11. Matias Koski ui viime kesänä myös 200 metrin vapaauinnin A-rajan alle ajalla 1.47,65 (Rion A-raja 1.47,97).

Rion A-rajan uineita suomalaisia on nyt yhteensä viisi.

Lähde: uintiliiton tiedote