Suomi eteni salibandyn naisten MM-välieriin odotetun helposti kun Saksa kaatui Hakametsän hallissa 2312 katsojan iloksi murskalukemin 16-0. Suomi lähti otteluun ylivoimaisena suosikkina, mutta lukemat repesivät senkin valossa yllättävän suuriksi. Suomi saa perjantain semifinaalissa vastaansa Tshekin, joka löi omassa puolivälierässään Puolan.

Suomi ratkaisi ottelun avauserässä kun Veera Kauppi, Elina Kujala, Eliisa Alanko ja Alisa Pöllänen nakuttivat kymmenessä minuutissa lukemiksi 4-0. Alangon maali oli hänelle 56. maajoukkueessa ja nosti hänet tasoihin maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Katriina Saarisen kanssa. Tänään Alanko iski vielä kahdesti ja nousi yksi tilastokärkeen tehtyään nyt 58 naisten maaottelumaalia.

Veera Kauppi pommitti illan murskavoitossa hattutempun hänkin. Suomen ahneimpina häärivät Ella Alanko (2+4) sekä Nina Rantala (2+3), joka kahden erän jälkeen otettiin jo My Kippilän tavoin keskittymään välierään. Heidän tilalleen kaukaloon kirmasivat Laura Hietamäki ja Kristiina Kauppila.

Suomen maalissa Laura Loisan nollapeli ei ollut kisahistorian hikisimmästä päästä, sillä hänelle merkittiin ottelussa kaksi torjuntaa.

– Näimme Saksan eilisen ottelun Tanskaa vastaan. He pelasivat kahdella kentällä, meillä oli välipäivä. Sarjasysteemi suosi meitä nyt. Aavistelimme, että vastustaja saattaa olla väsynyt ja iskettiin alusta asti korkealta kiinni, päävalmentaja Marko Paju tiivisti tärkeimmät.

Entä sitten Tshekki, joka tulee vastaan perjantaina välierässä ?

– Meillä on ollut tiukkoja, mutta hyviä pelejä heitä vastaan, toki olin yllättynyt, että hävisivät Ruotsille selkein numeroin.

Illan kuningatar oli hattutempun viimeistellyt Eliisa Alanko, joka siirtyi kaikkien aikojen maalintekjäksi ohi Kassu Saarisen. Maaleja on nyt kasassa 58.

– Ihan hyvältä tuntuu. Kuulin ennätyksestä kun kuuluttaja kertoi maalin jälkeen. Tärkeintä tässä on nyt kuitenkin joukkueen etu ja finaali lauantaina.

Lähde: Salibandyliiton tiedote