World Snowboard Tourin elite-tason Laax Openissa kisattiin tänään halfpipen finaali, jossa Markus Malin sijoittui seitsemänneksi. Sveitsin Laaxissa hienossa säässä käydyn kilpailun voitti Japanin Ayumu Hirano.

Yhdessä kaikkien aikojen kovatasoisimmassa kisassa Malin epäonnistui kahdella ensimmäisellä laskullaan cab tuplakorkissa, mutta kolmannella sai raninsa pystyyn. Hänen laskunsa oli tuplakorkki, cab tuplakorkki, alleyoop backside rodeo, backside rodeo, frontside 900 ja backside 1080. Hän sai laskustaan pisteet 75,37. Hiranon pisteet olivat 91,37.

– Olin tyytyväinen laskuihini. Sain molemmat tuplat vedettyä ja viimeisessä hitissä pikkasen gamblasin, olisinko vetänyt backside 1260, mutta jätin sitten 1080:een. Harmi, että tuli vähän sketsailtua, mutta olin ihan tyytyväinen siihen mitä sain aikaiseksi, Malin kommentoi.

– Olipa hurjan kovatasoinen kisa – eikä ihme, kun puitteet olivat mitä parhaimmat ja keli kuin morsian. Tänään nähtiin parasta Mannea ja oli hienoa, että hän pystyi kovassa paikassa suorittamaan, vaikkei ihan puhdasta tullut. Eteenpäin on koko ajan menty. Hyvä nousujohteinen trendi on nyt menossa, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Aamulla kisattiin naisten slopestylen semifinaalit, joista Enni Rukajärvi ei päässyt jatkoon. Hän kaatui molemmat laskunsa ja oli lopulta 17:s pisteillä 29,75.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote