Tommi Pärmäkoski liittyy lentopallon naisten maajoukkueen valmennustiimiin. Formula 1 -ajaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana tutuksi tullut Pärmäkoski tulee maajoukkueen fysiikkavalmentajaksi.

32-vuotias Pärmäkoski valmensi Vetteliä 2008-2011 ja hän on myös jääkiekon naisten maajoukkueen fysiikkavalmentaja.

– Tämä on minulle mielenkiintoinen haaste. Olen nähnyt Kuortaneella läheltä lentopallon valmennuskeskustoimintaa ja se on tehnyt minuun vaikutuksen. Haluan antaa oman panokseni toiminnan kehittämiseen ja kehittää myös samalla itseäni, Pärmäkoski sanoo.

Maajoukkueen päävalmentajan Tapio Kangasniemen apuna jatkaa muuten tuttu henkilöstö. Kakkosvalmentajana on Kari Raatikainen.

– Tapiolla on selkeä näkemys, harjoitusolosuhteet ovat kunnossa ja urheilijoissa on valtavasti potentiaalia. Muu valmennustiimi on hyvin kokenut ja ohjelma EM-karsintoihin loistava. Laji on minulle uusi, mutta olen työskennellyt aiemmin naisten jääkiekkomaajoukkueen kanssa, joten naisten urheilun maailma on tuttu, Pärmäkoski sanoo.

Päävalmentaja Kangasniemi kehuu Pärmäkosken osaamista.

– Tommi tuo toimintaan uuden ja lajin ulkopuolisen näkökulman. Staffi on minulle muuten tuttu ja luotettava. Tiedän Tommin osaamisen omalla alueellaan ja luotto on kova. Hän tuo asiantuntemusta myös levon ja ravinnon suhteen. Uskon, että voimme oppia paljon puolin ja toisin valmennustiimissä. On mielenkiintoista nähdä, saammeko annettua pelaajille jotain uutta, Kangasniemi sanoo.

Lähde: Lentopalloliitto