Venäläisen huippu-urheilun dopingkäryt jatkuivat tiistaina, kun pikaluistelun maailmanmestari Pavel Kulizhnikov jäi kiinni kielletyn aineen käytöstä.

Käry kävi, sillä Kulizhnikov oli käyttänyt vuoden alusta kielletyksi aineeksi luokiteltavaa sydänlääke meldoniumia. Esimerkiksi tennistähti Maria Sharapova sekä jäätanssija Jekaterina Bobrova kärysivät aiemmin samasta aineesta. Niin ikään Kulizhnikovin maanmies ja kaukalopikaluistelussa olympiakultaa Sotshissa 2014 voittanut Semen Elistratov jäi kiinni meldoniumista.

Kulizhnikovin isä Aleksandr ei voi ymmärtää tapahtunutta. Hän epäilee jopa jonkinlaista salaliittoa menestynyttä poikaansa kohtaan.

– Pashalla ei ollut syytä ottaa kiellettyä ainetta. Tämä on puhdasta provokaatiota, Aleksandr Kulizhnikov jylisee R-Sportille.

– Ihmiset halusivat ottaa kilpailijan sivuun ja onnistuivat siinä. Tämä on absurdia! Lopetimme näiden tablettien käytön jo syksyllä.

Kulizhnikov voitti helmikuussa MM-kultaa matkakohtaisissa 500 metrillä Soulissa Etelä-Koreassa. Samassa kisassa Mika Poutala jäi neljänneksi häviten MM-pronssin kuudella tuhannesosalla. Mikäli Kulizhnikovin B-näytekin on positiivinen, nousee Poutala pronssille.

R-Sportin mukaan Pavel Kulizhnikov sai tietää kärystään muutamia päiviä sitten. Hän on pyytänyt B-näytteen tutkimista.