Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Tour de Canadan sprinttikisat kestivät tänään naisilla yli neljä minuuttia ja miehilläkin lähes neljä. Ja kun vielä hiihdettiin korkeassa ilmanalassa ja raskailla laduilla, niin kyllä näistä oli todellisuudessa sprinttihiihto kaukana.

– Kun tällainen laji on kehitetty, miksi se ei voisi olla oikeasti sprinttaamista? Mitä jos nämä peruskisat kestäisivät sen 2-2.30 minuuttia ja miksipä sinne sekaan ei voisi laittaa vaikkapa 200, 400 ja 800 metrin mittaisia erikoissprinttejä?

– Sprinttihän on erinomainen TV-laji ja mielenkiintoista katsottavaa. Mutta miksi siihen ei voisi tehdä vielä lisää uudistuksia? Niin, että ne hiihtäjät, joilla todella on parhaat nopeusominaisuudet, pääsisivät hekin juhlimaan.

– Kun vedetään näitä neliminuuttisia ”sprinttejä” aika-ajo ja kolme pudotuserää todella pienin palautuksin, niin siinä kierii joka ikinen hiihtäjä hapoissa, eikä nopein todellakaan voita. Ei mitään pahaa periaatteessa siinäkään, mutta sprintin kisamatkat voisivat mielestäni varioida vielä huomattavasti enemmänkin. Mitä mieltä sinä olet?