Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Hiihtoliitto päätti surkeasti epäonnistuneiden Jani Klingan ja Kari Ylianttilan sopimukset ja palkkasi uudeksi mäkihypyn päävalmentajaksi nuoren itävaltalaisen Andreas Mitterin. Plussaa tässä asiassa on se, että surkean kahden kauden jälkeen tehtiin rohkea ratkaisu palkata valmentaja ulkomailta. Suomi on selkeästi pudonnut nykyaikaisen hyppäämisen teknisestä kehityskelkasta. Jotain oli tehtävä.

– Mutta onko vasta 33-vuotias Itävallan B-maajoukkuetta valmentanut Mitter oikea valinta? Saako nuori mies suomalaiset lajijäärät muuttamaan luutuneita ja ilmeisen vääriä ajatusmallejaan? Riittääkö karisma?

– Itävallassa on todella vahva mäkihyppykulttuuri, eivätkä he ole missään vaiheessa pudonneet maailman kärjestä. Osaamisesta tuskin jää kiinni. Mutta kaikkein suurin kysymys on, ostavatko suomalaiset hyppääjät ja valmentajat Mitterin ideat? Jos eivät, valinta oli väärä ja suomalainen mäkihyppy jää kyntämään pohjalle, missä se tällä hetkellä todellakin on. Oliko Mitter oikea valinta päävalmentajaksi?