Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Nyt kun venäläiset ja etenkin maan yleisurheilijat on nostettu tikun nokkaan dopingtutkinnoissa, näyttää välillä siltä, että maailmassa ei enää kärähdä kukaan muu kuin venäläinen yleisurheilija. No eilen sentään uutisoitiin painijoiden joukkokärystä – kas kummaa muuten, venäläisiä hekin.

– Toivon todella, että Venäjän ja yleisurheilun jälkeen urheilumaailma perataan samalla intensiteetillä laji lajilta ja maa maalta – niin utopistiselta kuin se kuulostaakin. Nyt kuva totuudesta on täysin kieroutunut. Suurelle yleisölle luodaan mielikuva siitä, että missään muussa maassa ja missään muussa lajissa ei juuri dopingongelmaa ole.

– Tämä on miljoonaan kertaan kaluttu ja spekuloitu aihe, mutta kaluan ja spekuloin vielä kerran: koska samanlaisen tarkastelun alle otetaan vaikkapa jääkiekko ja jalkapallo, NBA, NFL ja muut suuret ammattilaissarjat? Miksi ketään ei kiinnosta, voiko siellä menestyä puhtain keinoin? Eikö pitäisi perkeles kiinnostaa??

– Mutta ehkä tässä on kyse tismalleen samasta asiasta kuin siviilielämässäkin: marketista kahvipaketin tai suklaamunan kähveltävä otetaan kyllä kiinni ja rangaistaan, mutta ne härskeimmät talousrikolliset ja harmaan alueen suuret mestarit viettävät lokoisia eläkepäiviään jossakin Bermudan auringon alla…