Suomalaispassarit kovaa valuuttaa ulkomailla

© Kuva: Getty Images

Suomalaispassarit kovaa valuuttaa ulkomailla.

Kari Kalin, Sami Juvonen, Petteri Laurila, Arto Hanni, Simo-Pekka Olli, Mikko Esko ja Eemi Tervaportti tunnetaan myös Euroopan lentopallokentillä. Turkissa pelaavan Tervaportin lisäksi passariperinnettä ulkomailla jatkavat Jani Sippola, Kasper Vuorinen ja Kaisa Alanko.

Sippolalla onnistunut kausi Belgiassa

Marraskuussa belgialaiseen Topvolley Callant Antwerpeniin siirtynyt Jani Sippola on ollut tyytyväinen ratkaisuunsa lähteä ulkomaille. Kesken kauden joukkueeseen värvätty suomalaispassari on viihtynyt hyvin varsin kovatasoisessa liigassa.

– Henkilökohtaisesti kausi on ollut hyvä ja nousujohteinen. Valmentaja on entinen passari, mikä on auttanut minua todella paljon. Myös rutiinia tiukkoihin peleihin on tullut rutkasti lisää, 25-vuotias Sippola listaa Suomen Lentopalloliiton tiedotteessa.

Topvolley on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja varmistanut paikkansa kevään pudotuspeleihin. Todellinen jymypaukku nähtiin kuitenkin jo alkuvuodesta, jolloin antwerpenilaisjoukkue selvitti tiensä Belgian Cupin loppuotteluun. Kokemus oli myös Sippolalle ikimuistoinen, vaikka CEV Cupissakin neljän parhaan joukkoon edennyt Knack Roeselare voitti pelin selvästi 3-0.

– Cupin finaaliin pääsy oli mukava bonus sekä itselle, joukkueelle että seurajohdolle. Loppuottelu on iso tapahtuma Belgiassa – tänä vuonna sitä seurasi paikallisella areenalla yli 12 000 katsojaa, Sippola sanoo.

Joukkueen virallinen tavoite on saavutettu, mutta nälkää riittää yhä. Kuuden joukkueen pudotuspelit pelataan kaksinkertaisena sarjana, jonka kaksi parasta selviytyvät loppuotteluihin. Pronssi- tai muita sijoituspelejä ei pelata. Jatkosarjan viidelle parhaalle on luvassa paikka ensi kauden europeleihin.

– Finaalipaikka on kovan työn takana, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Kaikki laitetaan varmasti likoon, suomalaispassari lupaa.

Vuorinen odottaa innolla pudotuspelejä

Tammikuun alussa Raision Loimusta tshekkiläiseen VK Příbramiin siirtynyt Kasper Vuorinen on päässyt mukavasti uudessa ympäristössä pelirytmiin kiinni. Extraligan runkosarja lähenee loppuaan ja edessä on kauden huipennus. Příbram on sarjassa nyt kuudentena.

– Puolivälierävaiheessa pitäisi välttää runkosarjan kärkikaksikko eli sijoittua kuuden parhaan joukkoon. Kaikki playoffit pelataan paras seitsemästä -systeemillä peli per viikko -tahtiin, huhtikuussa 32 vuotta täyttävä Vuorinen kertoo.

Kesken kauden joukkueeseen liittynyt suomalaispassari näkee Příbramin pelin olevan vielä kehitysvaiheessa. Paikallisten mukaan Tshekin liiga on kovatasoisin pitkiin aikoihin.

– Pudotuspeleihin on onneksi aikaa vielä pari viikkoa. Pelitahti antaa meille mahdollisuuden treenata hyvin. Täällä on paljon ulkomaalaispelaajia sekä Mestarien liigan joukkue, mitkä nostavat sarjan tasoa huomattavasti. Hieno kevät tulossa, Vuorinen fiilistelee.

Alanko viihtyy Saksassa

Vaasalaislähtöinen maajoukkueen pelintekijä Kaisa Alanko lähti ulkomaille kesällä 2013. Kolmatta kautta VC Wiesbadenin riveissä pelaava 23-vuotias suomalainen on tottunut saksalaiseen elämänmenoon ja viihtyy maassa erinomaisesti.

– Kaikki on hyvin täällä. Seuran johto on oikein mukava ja meidän joukkuekin on mahtava, joten paremmat olosuhteet ei voisi oikein pelaamiseen olla, Alanko iloitsee.

Pelikin on kulkenut hyvin, sillä VC Wiesbaden selviytyi CEV:n Challenge Cupissa puolivälieriin. Bundesliigassa joukkue on tällä hetkellä viidentenä.

– Seuran virallinen tavoite eli pudotuspelipaikka on jo varmistettu, mutta joukkueen tavoitteet tuntuvat olevan paljon korkeammalla, Alanko sanoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.