Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Marko Laaksosen mielestä Mari Laukkasen tilanteessa on jotain häikkää.

Oslossa pidettävissä MM-kisoissa Laukkasen pikakilpailu päättyi sijalle 52 ja takaa-ajossakin takkuillut hiihtovauhti riitti vain sijalle 45.

– Marin fyysisessä kunnossa on jotain pielessä ja tilanteelle on hankala tässä kisojen aikana tehdä nopeasti mitään. Nyt pitää olla iloinen siitä, että ampuminen tuntuu lähtevän toimimaan paremmin, Laaksonen totesi Yle Urheilulle.

MM-kisoissa on edessä vielä normaalimatka ja yhteislähtökisa.

– Normaalimatka on tulossa ja toivottavasti parin päivän lepo auttaisi vähän hiihtoon, Laaksonen toivoi.

Kaisa Mäkäräisen suhteen Laaksonen ei ole huolissaan. MM-kisat jatkuvat naisten osalta keskiviikkona, kun vuorossa on 15 kilometrin normaalimatka. Viime vuonna Kontiolahdella Mäkäräinen juhli MM-pronssia kotiyleisönsä edessä juuri normaalikilpailussa.

– Kaksi todella hyvää madollisuutta on vielä jäljellä. Nyt hän on ollut kahdesti kymppisakissa ja koko ajan mukana pelissä. Ei tässä muu auta, kuin ottaa lakki nöyrästi käteen ja valmistautua seuraavaan kilpailuun, Laaksonen sanoi.