Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen nähdään viikonloppuna hiihdon SM-kilpailuissa Taivalkoskella. Lauantaina hiihdetään perinteisellä 3,75 kilometriä ja sunnuntain takaa-ajossa vapaalla 10 kilometriä. Luvassa on erittäin mielenkiintoinen otatus Mäkäräisen ja maastohiihdon maajoukkuehiihtäjien välillä.

– Miksiköhän perinteisen pätkä on noin lyhyt? Se on ilman muuta etu Mäkäräiselle, jonka omassa leipälajissa edetään ainoastaan vapaalla tyylillä.

– Mutta pystyykö Mäkäräinen sittenkään haastamaan maastohiihdon ykkösnimiämme Krista Pärmäkoskea, Kerttu Niskasta, Anne Kyllöstä ja Laura Monosta? En jaksa uskoa siihen. Mäkäräisen hiihtovauhti ei ole ollut tällä kaudella ihan entisensä, joten olisi liki ihme, jos hän pystyisi niistämään spesialistit. Sijat haarukassa 5-8 on Mäkäräiselle maksimi näissä kisoissa. Mitä mieltä sinä olet?