Rockettes (Finland 2) voitti hopeaa lauantaina muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Budapestissä.

Joukkue saavutti ohjelmallaan 207,84 pistettä. Maailmanmestaruuden vei Venäjän Team Paradise (Russia 1) 212,69 pisteellä. Suomen Team Unique (Finland 1) oli neljäs pistein 206,65. Se hävisi pronssin vain 0,3 pisteellä Yhdysvaltojen Haydenettesille.

Rockettes kuljetti vapaaohjelmallaan ”Matka kuuhun” yleisön kiihkeälle avaruusmatkalle vieraisiin galakseihin. Harmittava kaatuminen rokotti muuten erittäin vahvan ohjelman luistelleen joukkueen pistesaalista yhdellä pisteellä.

– Joukkue luisteli ja tulkitsi vahvasti. Jouduimme vaihtamaan kokoonpanoa vielä ennen kilpailua, mutta siitä huolimatta joukkue luisteli näin hienosti. Tämä näyttää, että joukkue on todella vahva. Nämä olivat voitetut hopeat, iloitsi valmentaja Kaisa Arrateig.

Hallitsevan Suomen mestarin Team Uniquen vapaaohjelma ”Empty Promises” toi jäälle riipaisevan selviytymistarinan pettämisestä ja siitä selviytymisestä.

– Joukkue luisteli hyvin, mutta valitettavasti ohjelmaan osui yksi kaatuminen, joka oli tällä kertaa ratkaiseva, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen harmitteli.

Suomelle hopea oli seniorisarjan 21. MM-mitali muodostelmaluistelussa.

Lähde: Suomen Taitoluisteluliitto