Suomelle olympiapaikka rytmisessä voimistelussa – ”Urani vaikein kilpailu”

© Kuva: Getty Images

Rytmisen voimistelun yksilöiden viimeiset olympiapaikat on karsittu perjantain vastaisena yönä Brasiliassa. Suomen Ekaterina ”Katja” Volkova sijoittui karsinnoissa sijalle 4./23. yhteispisteillä 67,116 varmistaen täten itselleen ja Suomelle olympiapaikan Rioon.

– Vaikea uskoa, että olympiapaikka on nyt minun. Tämä oli urani vaikein kilpailu tähän asti. Jännitti kauheasti ja kilpailu oli pidempi kuin yleensä, mutta taistelin loppuun asti. Olen kokonaisuuteen todella tyytyväinen, vaikka pieniä virheitä tulikin, Volkova kommentoi karsintojen jälkeen hieman hämmentyneenä.

Volkovan neliottelu sujui alusta asti mallikkaasti. Volkova aloitti vahvasti pallolla pistein 17,000 ja vanteella 16,900. Nauhassa heitto oli mennä pitkäksi, mutta Volkova venyi kiinniottoon, jolloin vain nauha kävi rajan ylitse. Vähennyksestä (0,30) huolimatta pisteet 16,600.

Volkova piti kotikatsomon jännityksessä loppuun asti. Keiloilla tapahtui pieni pudotus, mutta pisteet 16,616 riittivät yhteispisteisiin, joilla Rion olympiapaikka tuli lunastettua.

Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Volkova on syksyn MM-kilpailujen jälkeen keskittynyt täysin olympiakarsintoihin. Volkova laittoi lukio-opintonsa jäähylle ja muutti kotoaan Kisakallion urheiluopistoon mahdollistaakseen sataprosenttisen valmistautumisen Rion olympiakarsintoihin. Valinnat osoittautuivat oikeiksi.

– Me olemme valmentajani Larisa Grjadunovan kanssa tehneet todella kovaa ja hyvää työtä. Paikka tuntuu todellakin ansaitulta. Nyt jatketaan kovaa treeniä, että myös elokuussa Rion olympialaissa menisi hyvin, Volkova kertoi.

Suomalaisista toinen olympiapaikkaa tavoitellut voimistelija Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) sijoittui olympiakarsinnoissa 15./23. pisteillä 64,624. Tikkasen välinekohtaiset pisteet olivat pallo 16,275, vanne 16,566, nauha 16,033 ja keilat 15,750.

– Tämä oli paras kisa mitä olen koskaan tehnyt. Olin tosi vapautunut ja oli hienoa, että pystyin tekemään oman maksimini. Valmistautuminen olympiakarsintoihin onnistui ja olo oli itsevarma kanveesilla, Tikkanen kuvaili.

Lähde: Voimistelu.fi


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!