Suomen salibandymaajoukkueen tähtipelaaja Jani Kukkola on tehnyt kolmen vuoden pelaajasopimuksen miesten Salibandyliigan EräViikinkien kanssa. Kaksinkertainen maailmanmestari on pelannut viimeiset vuodet Ruotsin Superliigassa Helsingborgin joukkueen kapteenina.

Kukkolan, 30, palvelukset ovat olleet monen suomalaisen liigaseuran haaveissa jo pidemmän aikaa, niin myös fuusioituneiden Tapanilan Erän ja Viikinkien. Taitava keskushyökkääjä on edustanut urallaan menestyksekkäästi molempia seuroja, joten EräViikingit oli luonnollinen valinta, kun oli aika palata kotiin.

– Olen pelannut molemmissa seuroissa ja molemmista on paljon lämpimiä muistoja. Minulle näiden seurojen fuusio oli vain päätöstä helpottava tekijä. Tiedän, että meillä tulee olemaan loistava joukkue. Haluan kuitenkin voittaa, ja siihen minä uskon, että tässä ringissä tulee olemaan todella vahvoja pelaajia, Kukkola kertoi.

Tällä kaudella Ruotsin liigassa 26 runkosarjan ottelussa tehot 16+21=37 kerännyt Kukkola pelasi Helsingborgissa viiden kauden ajan. Salibandyhullussa kaupungissa pelaaminen oli keskushyökkääjälle yhden unelman täyttyminen.

– Tämä aika Ruotsissa oli pelaajana ja ihmisenä todella kasvattava kokemus. Ei voi kuin olla kiitollinen mahdollisuudesta elää unelmaa, eli pelata ammattilaisena. Mitä peliuraan tulee, niin aika Ruotsissa on ollut toistaiseksi hienointa aikaa, Kukkola kuvaili.

EräViikingeissä kolminkertainen Suomen mestari (SSV 2007–2009) päässee pelaamaan monen entisen joukkuetoverinsa kanssa. Yksi odotetuimmista kohtaamisista on maajoukkuetutkapari Lauri Kapasen kanssa. Kukkola ja Kapanen ovat muodostaneet tulivoimaisen kaksikon jo vuosien ajan maajoukkueessa, ja sitä ennen sekä Erän että SSV:n paidassa.

– Aina siinä se vaara piilee, että samaan kenttään nytkin päädytään. Laurin kanssa meillä on pitkä historia ja nyt on menty monta vuotta eri seuroissa, joten on tosi hienoa päästä pelaamaan taas samaan jengiin. Uskon, että meidän peli synkkaa ihan samalla tavalla, vaikka ei vähään aikaan ollakaan yhdessä pelattu, Kukkola myhäilee.

Lähde: EräViikinkien tiedote