Saksan Cottbussin miesten telinevoimistelun maailmancup-osakilpailu sai tänään jatkoa hypyn, nojapuiden ja rekin osalta.

Suomea edusti hypyn karsinnassa alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ainoastaan Heikki Saarenketo Jyväskylän voimistelijoista. Helsingin voimisteluseuran hyppyspesialisti Tomi Tuuhan ranne ei vielä ollut kunnossa, jolla olisi turvallisesti uskaltanut hypyssä kilpailla.

– Ranne ei vielä kestä täysivauhtisia hyppyjä. Totesimme valmentajan kanssa, että on viisaampaa jättää hyppy vielä näiden kisojen osalta väliin, kertoi Tuuha.

Saarenkedolla oli epäonnea kilpailusuorituksissa. Ensimmäisessä hypyssä Saarenketo ei saanut suoritettua aiottua hyppyä, vaan joutui suorittamaan helpomman hypyn. Toinen hyppy tuli hienosti jaloilleen, mutta alastulossa tuli suuri askel, jonka seurauksena myös rajan ylitys.

– Kokeilussa hypyt sujuivat todella hyvin, mutta kilpailusuoritukset eivät onnistuneet. Harmittaa hypätä kisoissa huonosti, harmitteli Saarenketo suorituksensa jälkeen.

Cottbussin maailmancupin osakilpailun finaalit kilpaillaan viikonlopun aikana, mutta suomalaisväriä ei nähdä viikonlopun finaaleissa. Miesten kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna kotimaassa Tampereen suomenmestaruuskilpailujen merkeissä.

Lähde: Voimisteluliitto