Suomella on vahva edustus tiistaina Antalyassa jatkuvalla beach volleyn World Tourilla.

Riikka Lehtosen ja Taru Lahden lisäksi Turkin osakilpailussa ovat mukana kilpailukautensa avaavat Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

Tämä kvartetti edustaa maatamme myös juhannusviikolla Norjan Stavangerissa pelattavassa Euroopan olympiakarsintaturnauksessa eli Continental Cupissa. Hasu ja Parkkinen ovat valmistautuneet Antalyan turnaukseen naapurikaupungissa Alanyassa Jyrki Nurmisen suomalaispelaajille järjestämällä leirillä.

– Meillä on hyvä treeniviikko takana. Päästiin hakemaan tuntumaa ulkopeleihin jo hyvissä ajoin ennen kauden ensimmäistä turnausta, Parkkinen kertoo.

Hasu ja Parkkinen aloittavat Antalyan turnauksen pelit tiistaina karsinnoista. Viime kauden rankinginpisteet riittänevät suoraan karsintojen toiselle kierrokselle, joten pääsarjapaikka on yhden voiton takana.

– Tavoitteena on pelata ehjät karsinnat ja edetä keskiviikkona alkavaan pääsarjaan, Parkkinen toteaa.

FIVB:n olympiarankingissa Sotshin turnauksen jälkeen edelleen sijalla 22 olevat Riikka Lehtonen ja Taru Lahti aloittavat Turkin turnauksen suoraan pääsarjasta.

Suomalaismiesten kilpailukausi starttaa 20.-22. toukokuuta Tanskan Odensessa pelattavalla Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n turnauksella.

Lähde: Lentopalloliitto