Laura Markovaara juoksi voittoon 10 000 metrin PM-kilpailussa Skovvangin stadionilla Kööpenhaminassa. Vantaan Kenttäurheilija -58:n kokenut juoksija vei voiton kauden kotimaisella kärkiajalla 34.00,14.

Toiseksi kilpailussa juoksi tanskalainen Sylvia Kiberenge. Varsinaisella PM-kympillä himmeämmät mitalit menivät Ruotsin Cacilia Norrbomille ja Sara Holmgrenille ajoin 34.16,21 ja 34.57.13.

Markovaara, 43, on kevättalven ja kevään mittaan voittanut tukun maantiejuoksuja. Barcelonassa helmikuussa hän juoksi puolimaratonin ennätysaikaansa 1.16.14. Markovaaran 10 000 metrin ennätys on neljä vuotta sitten juostu 33.32.96.

Miesten 10 000 metrin kilpailussa Turun Urheiluliittoa edustava Kennedy Charicha juoksi varsinaisen PM-kilpailun ulkopuolella 10:nneksi ajalla 30.58,09. Hänen ennätyksensä on viime vuonna juostu 30.38,17.

Suomen edustajana kilpailuun lähtenyt Robin Ryynänen keskeytti. Miesten mestaruuden Kööpenhaminassa vei Ruotsin David Nilsson ajalla 29.32,92. Tanskan Abdi Hakin Ulad oli toinen ajalla 29.41,17.

Lähde: Yleisurheilu.fi