Samuli Piippo selvitti tiensä jousiammunnan EM-kilpailujen yhteydessä ammuttavassa olympiakarsintaturnauksessa aina kakkospaikalle asti ja varmisti näin Suomelle olympiapaikan Rioon.

Piippo varmisti jousiammunnan olympiapaikan Rioon sijoittumalla toiseksi jousiammunnan olympiakarsintaturnauksessa EM-kisojen yhteydessä Nottinghamissa. Karsinnan voitto lipsui uusintanuolen epäonnistumiseen, mutta muuton Piippo oli hurjassa iskussa.

Finaalin vei Turkin Mete Gazoz lopulta uusintanuolella 6-5.

– Upea fiilis, mutta menee varmaan hetki ennen kuin tajuaa, mitä oikeasti tuli tehtyä. Jännitys oli todella korkealla koko päivän, mutta onneksi se ei haitannut osumista. Viimeinen ”kultamatsi” meni sitten jo rennosti, kun tuloksella ei enää ollut merkitystä, vaikka viimeinen uusintanuoli tosin jäi hieman harmittamaan, Piippo kertoo tyytyväisenä.

Miesten kolmannen olympiapaikan nappasi Patrick Huston Iso-Britanniaan.

Naisten puolella Taru Kuoppa tippui puolivälierissä Valko-Venäjän Hanna Marusavalle. Hän katkaisi Kuopan etenemisen voittamalla ottelun 6-0.

– Tosi kiva fiilis oli ampua tänään. Ammunta kulki ja keli oli mainio ennen 1/4-matsia. Sitten alkoi tuulla ja en pystynyt pelaamaan tuulen kanssa ja ottamaan hyviä ennakoita. Yksi nuoli lähti kauheaan puuskaan ja hyvä, että pysyi taulussa. Marusava ampui siinä matsissa kovaa, niin se oli selvä peli, Kuoppa kuvailee.

Kuopan sijoitus karsintaturnauksessa oli kahdeksas. Olympiapaikat menivät Turkille, Slovakialle ja Azerbaidzhanille.

Lähde: Jousiampujain liitto