Ursula Wikström (par) pelasi päätöskierroksensa Kiinan Shanghaissa pelatussa Buick Championshipissä 73 lyönnillä, ja nousi jakamaan lopputuloksissa 13. sijaa.

Kyseessä on vantaalaisen kauden paras saavutus.

– Tänään taas tuuli kovaa ja kun tuulen suunta vielä kierroksen aikana kääntyi, teki se ainakin itselleni kentästä edellispäiviä haastavamman. Puttaaminen oli tänäänkin vähän niin ja näin. Yli metrisiä en tainnut saada sisään yhtäkään, sanoi neljännellä kierroksella 31 kertaa putannut Wikström.

– Parempaan suuntaan ollaan jo menossa ja viitteitä paremmasta pelistä on ilmassa, mutta onhan tässä vielä hommia tehtävänä.

Reilut 9000 euroa Shanghaissa tienanneen Wikströmin tuloskorttiin kirjattiin kahden birdien ohella kolmen bogia. Väylä- ja viheriöosumia tilastoitiin molempia 12.

Wikström kilpailee seuraavan kerran juhannusviikolla Tsekissä. Golf Park Pilsenin isännöimä Tipsport Masters on myös viimeinen olympiarankingiin vaikuttava kilpailu. Viimeisimmässä (9.5.) rankingpäivityksessä hän on sijalla 41 ja Suomen toinen Rioon olympiaturnaukseen todennäköisimmin matkustava naispelaaja Noora Tamminen on kaksi sijaa alempana.

Tammisen peli kääntyi hyvän avauskierroksen jälkeen laskusuuntaiseksi Shanghaissa. Hänen tuloskorttiinsa kirjattiin sunnuntaina viiden bogin lisäksi kaksi tuplabogia. Päivän ainoa birdie tuli reiällä 13. Tulos 81 pudotti tuusulalaisen lopulta 52. sijalle.

– Tänään oli sellainen golfpainajaispäivä. Kaikki meni niin huonosti, kuin vain mahdollista. Nyt unohdetaan tämä ja palataan kotiin valmistautumaan tuleviin koitoksiin, Tamminen sanoi.

Tammisen kilpailut jatkuvat touko-kesäkuun vaihteessa pelattavan Evian Championshipin (major) karsinnoissa.

Buick Championshipin voiton vei viimevuotiseen tapaan maailmanlistalla kymmenentenä oleva isäntämaan Shanshan Feng. Feng ja Korean Na Yeon Choi päätyivät molemmat 72 pelatun reiän jälkeen tulokseen 274 (-14). Näin edessä oli uusinta, jonka Feng vei nimiinsä ensimmäisen play off -reiän birdiellään.

Tamminen on LET:n päivitetyllä rahalistalla sijalla 12, Wikströmin sijoitus on 40:s.

Lähde: Golfpiste