Molempien suomalaisparien taival Sveitsissä pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa päättyi alkulohkon kolmeen otteluun. Sekä Riikka LehtonenTaru Lahti että Essi HasuAnniina Parkkinen karsiutuivat Bielin turnauksen jatkopeleistä.

Rioon tähyävät Lehtonen ja Lahti kokivat saman kohtalon myös viime kesänä vastaavassa turnauksessa. Yksi voitto ei riittänyt nytkään jatkopaikkaan, vaan Bielin EM-kisat päättyivät isoon pettymykseen.

Suomalaiskaksikon selkeä 16-21, 15-21 tappio espanjalaisparille Liliana Fernández SteinerElsa Baquerizo McMillan jätti Lehtosen ja Lahden alkulohkonsa viimeiseksi.

– Päätöspelissä emme saaneet tehtyä riittävän kovia ratkaisuja, jotta olisimme ansainneet jatkopaikan. Tällaista urheilu valitettavasti välillä on, pettynyt Lahti sanoi.

EM-turnauksen 25. sija ei nosta Lehtosen ja Lahden sijoitusta olympiarankingissa, joten paikka Rioon ratkennee vasta kesäkuun lopussa Norjassa tai heinäkuun alussa Venäjällä pelattavissa maanosien olympiakarsintaturnauksissa eli Continental Cupissa.

– Urheilussa on aina ylä- ja alamäkiä. Meillä sattui EM-kisoihin valitettavasti se alamäki. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että portti olympialaisiin olisi sulkeutunut. Epäonnistumista ei voi jäädä pitkäksi aikaa suremaan, sillä ensi viikolla pelaamme jo Hampurin Major-turnauksen pääsarjassa, Lehtonen kertoi.

Hasun ja Parkkisen EM-turnaus päättyi kolmeen tappioon ja niin ikään putoamiseen jatkopeleistä. Torstain kamppailun 17-21, 18-21 tappio norjalaisparille Janne KongshavnVilde Solvoll jätti myös Hasun ja Parkkisen EM-kisojen sijalle 25.

– Harmittaa todella paljon, sillä meillä oli hyvät mahdollisuudet jatkoon. Pelimme oli kuitenkin nousujohteista koko turnauksen ajan, Parkkinen summasi.

Olympiakarsinnat pitävät myös Hasun ja Parkkisen kiireisenä koko kesäkuun ajan, sillä Continental Cupiin osallistuu jokaisesta 16 maasta kaksi paria.

– Ensi viikolla pelaamme CEV:n turnauksen Liettuassa. Tämän jälkeen leireilemme Kisakalliossa ja juhannuksena on vuorossa olympiapaikasta Stavangerissa, Hasu suunnitteli.

Pettynyt päävalmentaja Kai Liukkonen otti suomalaisten vaisun menestyksen täysin omaan piikkiinsä.

– Maanantaina teimme ehkä vähän turhan kovaan harjoituksen, jonka ideana oli olla terävänä perjantain ja lauantain ratkaisupeleissä. Toisaalta paineen alla pitäisi pystyä parempaan suoritukseen myös kentällä, Liukkonen sanaili.

Päävalmentaja suuntasi ajatuksensa nopeasti kuitenkin eteenpäin.

– Tämä on analysoitava tarkasti, mutta Continental Cup on nyt meidän pääturnauksemme. Sen jälkeen ei jää ilmaan yhtään kysymysmerkkiä, Liukkonen päätti.

EM-kisojen jatkopelit alkavat perjantaina. Mitaliottelut ovat ohjelmassa sunnuntaina.

Lähde: Lentopalloliitto