Aiturit Hilla Uusimäki ja Reetta Hurske rikkoivat ennätyksillään EM-kisojen tulosrajat Jyväskylän Tähtien kisoissa.

Vantaan Kenttäurheilijoiden Uusimäki voitti 400 metrin aidat kauden kotimaisella kärkiajalla 57,68. EM-tulosraja on 57,90. Uusimäen aiempi ennätys oli 58,55.

– Se meni juuri niin kuin suunnittelin. Juoksin ensimmäiselle aidalle 15 askeleen rytmillä, sitten pari aitaväliä meni 16 askeleella ja loput vissiin 17 askelella, Uusimäki ihasteli maalissa.

Uusimäki, 20, kilpaili viikonvaihteessa Belgiassa, mutta oli ehtinyt palautunut noista juoksuista. Ennätyksen taustalla on juoksijan mukaan onnistunut harjoituskausi. Uusimäkeä valmentaa Milla Kelo.

– Ei ole tehty mitään ihmeellistä talven aikana, mutta ei myöskään ole ollut ongelmia, Uusimäki kertaa kehityksen taustoja.

Uusimäen aika oli Jyväskylän Harjun kentän ennätys, joka toi 1000 euron bonuksen.

– Se oli vaan plussaa, kertaili Uusimäki, joka nousi ennätyksellään kotimaan kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi.

Haapala havitteli olympiarajaa

Tampereen Pyrinnön Hurske pinkoi 100 metrin aidat alkuerissä 13,23 ja finaalissa 13,37. Ne olivat hänen uransa kaksi parasta aikaa ja niistä ensimmäinen rikkoi komeasti EM-rajan 13,30.

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Eero Haapala kävi Jyväskylässä Rio de Janeiron olympiarajan 815 kimppuun. Hän voitti ja ponnisti parhaallaan 794, joka jätti hänet toiveikkaaksi juhannuskisoja ajatellen.

– Pari hyvää hyppyä. Loput menivät yliyrittämiseksi. Yritin runtata tuohon lankulle, mutta en sitten saanut siitä kunnon ponnistusta aikaiseksi, Haapala tuumi.

Haapala on tänä vuonna ponnistanut myötätuulessa 799 ja ennätyskelpoisessa myötäisessä EM-rajan 795, joten tavoite oli paitsi sinetöidä EM-kisapaikka, myös ylittää olympiaraja.

– Tiedän, että pystyn hyppäämään sen 790, mutta 815 vaatii jo todella hyvää hyppyä. Siksi yritin nyt riskillä. Nyt pitää saada kroppa palautumaan juhannukseksi ja toivoa, että Kuortaneen kisoissa on hyvä sää, Haapala tuumi.

Lähde: Yleisurheilu.fi