Suomalaisnyrkkeilijä Tomi Honka kukisti Uuden-Seelannin Tyson Jack Sykesin Bakun olympiakarsintaturnauksessa.

Honka kellisti vastustajansa kaikin tuomariäänin. Suomalainen on panostanut olympiakarsintoihin rajusti. Hän on tämän vuoden puolella käynyt kahdeksan kertaa valmistalla leireillä tai turnauksissa.

Lisäksi Honka vaihtoi painoluokkaa 91 kiloisista 81 kiloisiin, koska siinä on enemmän olympiapaikkoja jaossa.

– Ensimmäisessä erässä Tomin otteissa oli vähän puristusta, mutta kun otteleminen rentoutui, niin hän hallitsi joka osa-alueella, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoi tiedotteessa.

– Tomi on kyllä erinomaisessa kunnossa. Painonpudotus on mennyt nappiin ja kova panostus näkyy suorituksissa. Sunnuntaina Albanian Syrja Marinajia vastaan Tomilla on realistiset voitonmahdollisuudet.

Khataev haastoi olympiamestarin

Viime vuonna nuorten EM-hopeaa iskenyt porvoolainen Arslan Khataev, 17, otteli upeasti vasta toisessa miesten ottelussaan Lontoon olympiavoittajaa Robeiso Ramirezia vastaan.

Kuuban tähtinyrkki eteni kuitenkin sarjan 56 kiloa jatko-otteluihin tuomarien yksimielisellä päätöksellä.

– Arslan haastoi erinomaisesti kilpailujen nimekkäimmän nyrkkeilijän. Tämä loistava suoritus lupaa hyvää loppuvuonna iskettäviä nuorten maailmanmestaruuskilpailuja ajatellen, päävalmentaja Pitkänen arvioi.

Sarjassa 75 kiloa Mongolian Narmandakh Shinebayar eteni toiselle kierroksella kukistamalla Suomen Dmitri Tretyakin tuomariäänin 3-0. Kotkalainen sai ottelussa varoituksen puskemisesta.

– Mongolialainen oli hankala kaveri. Ottelu pysyi varsin tasaisena, mutta tänään kaverilla oli päivän kunto parempi, Pitkänen sanaili.

Nyrkkeilyn olympiakarsinnat jatkuvat suomalaisten osalta lauantaina, kun perjantaina etiopialaisvastustajansa kukistanut Muhammad Abdilrasoon kohtaa Albanian Alban Beqirin sarjassa 69 kiloa.

Sunnuntaina Honka ottaa mittaa Albanian Marinajista 81 kiloisissa. Ottelujen voittajat etenevät 16 parhaan joukkoon. Olympiapaikan saavat sarjojen viisi parasta.

Lähde: Nyrkkeilyliitto