Suomen tähtäinjousimiesten joukkue joutui taipumaan Indonesialle jousiammunnan olympiakarsintaturnauksessa Antalyassa ja sijoittui yhdeksänneksi.

Turkin Antalyassa ammuttiin suomalaisittain jännittävä olympiakarsinnan joukkuekilpailu. Suomen miesten joukkue Samuli Piippo, Antti Vikström ja Antti Tekoniemi lähti pudotuskierroksille viidenneltä sijalta ja kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Indonesian.

Indonesia aloitti ottelun vahvasti, mutta Suomi ei antanut periksi. Neljännellä sarjalla Indonesia kuitenkin ratkaisi ottelun edukseen pistein 6-2 ja jätti Suomen yhdeksänneksi.

– Joukkueen fiilis ja lataus oli kohdillaan matsiin ja uskottiin loppuun asti, että se vielä kääntyy meille, mutta Indonesia kuitenkin hallitsi tuulen meitä paremmin. Omalta osaltani olen tyytyväinen tämän päivän tekemiseeni ja joukkueeseemme, kaikki oli pelissä, mutta se ei nyt riittänyt, Antti Tekoniemi kertoo.

Vaasasta Tampereelle muuttanut Tekoniemi on kuitenkin luonnollisesti hyvin pettynyt, kun olympiapaikka lipsui ulottumattomiin.

– Lähes kymmenen vuoden kokonaispanostus ja erityisesti viimeisen vuoden täysi omistautuminen olympiapaikan tavoitteluun monine ulkomaanleireineen ja treeniolosuhteiden järjestelyineen lopulta tyhjän vuoksi on todella kova pettymys. Urheilu on kuitenkin tällaista, olympialaiset ovat varattu vain maailman parhaille ja oma tasoni ei ihan riittänyt.

– Tämä matka on kuitenkin antanut minulle valtavasti elämyksiä ja kokemuksia, joita vain tavoittelemalla jotain suurta voi saavuttaa, joten olen siihen kuitenkin tyytyväinen. Vaikka paikkaa ei tullut, niin se oli ehdottomasti tavoittelemisen arvoista, Tekoniemi pohdiskelee.

Indonesia eteni lopulta karsintaturnauksen voittoon. Miesten joukkueiden olympiapaikat sai Indonesian lisäksi Ranska ja Malesia. Naisten paikat vei Ukraina, Italia ja Taiwan. Viron naiset olivat lähellä järjestää yllätyksen etenemällä alkukilpailun 16. sijalta aina pronssiotteluun asti.

Koska Antalyasta ei tullut lisää olympiapaikkoja Suomen miehille, on Piippo miesten puolella ainoa jousiammunnan olympiaedustaja Riossa. Suomen naiset tavoittelevat henkilökohtaisesta karsintaturnauksesta vielä olympiapaikkoja.

Lähde: Suomen jousiampujain liitto