Suomi taipui Japanille Maailmanliigan avauksessa – ”Ei tietenkään tyytyväisiä”

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Isäntämaa Japani avasi lentopallon Maailmanliigan perjantaina kotikentällään Suomen kannalta ikävän tehokkaasti. Japani löi Osakassa miehemme 3-0 (26-24, 25-20, 25-23).

Juuri päättyneen olympiakarsinnan jälkeen joukkuettaan uusinut Japani hyökkäsi vahvasti läpi ottelun ja avainpelaajaksi nousi hienolla syöttöpelillään Masahiro Yanagida.

Suomella oli läpi illan vaikeuksia saada torjuntapeliään toimimaan ja japanilaisten hyökkäysprosentti nousi liian korkeaksi (63%).

Koko ottelussa nähtiin vain kuusi torjuntaa, joista Suomi toki otti viisi ja Japani vain yhden. Japanin puolustus perustuu kuitenkin nimenomaan kenttäpuolustukseen ja siinä he olivat jälleen totutun hyviä.

Molempien joukkueiden hakkurit onnistuivat perjantaina erinomaisesti: Lelu Ojansivu teki 19/+15 70% hyökkäystehoilla ja Japanin Kunihiro Shimizu 20/+14 76% tehoilla.

Suomelta peli oli kuudelle pelaajalle ensimmäinen Maailmanliigassa ja heistä neljä sai kasteensa myös kentällä.

– Ei tietenkään olla tytyväisiä kuin hävittiin. Yhdessä rotaatiossa annettiin vastustajalle liikaa pisteitä ja siksi mielestäni hävisimme tänään. Meillä oli pelissä paljon hyvää, hyökkäyspeli oli ihan kohtalaisen hyvää ja oma syöttömme toimi aika hyvin tällaista hyvää vastaanottojoukkuetta vastaan. Japanin isojen pallojen pelaamisessa olimme huonoja, Eemi Tervaportti harmitteli.

– Odotettu peli, pitkiä palloralleja. Muutamat annetut pisteputket jäivät harmittamaan, siinä me annettiin momenttumi vastutajalle ensimmäisessä sekä kolmannessa erässä. Lisäksi Japanin isojen pallojen tilanteissa meidän torjunta-puolustuksen olisi pitänyt olla parempi. Taas tämä kaivaa sopivasti. Teema on ollut parantaa joka päivä tähänkin asti ja etsiä ratkaisuja, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi.

Lauantaina Suomi kohtaa Etelä-Korean.

Lähde: Lentopalloliitto


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!