Valon ja Olympiakomitean ylimääräiset kokoukset päättivät 20.06.2016 fuusioida järjestöt.

Käytännössä tämä tarkoittaa Olympiakomitean sääntöjen muuttamista niin, että jatkossa järjestö vastaa koko liikuntakulttuurin sisällöistä. Valon toiminta lopetetaan ja Valon vastuut ja varat siirtyvät Olympiakomiteaan. Kokoukset hyväksyivät myös menestyssuunnitelman, joka linjaa suomalaisen liikunnan ja urheilun sisältöjä ja toimintaa jatkossa.

Uuden Olympiakomitean vastuulla on suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen sekä elämänkulkuun liittyvän arjen fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistäminen. Uuden Olympiakomitean merkittävänä tehtävänä on myös liikunnan kansalaistoiminnan sekä liikuntakulttuurin yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen.

Järjestölle luodaan uusi nimi, brändi ja ilme syksyn 2016 aikana. Juridisesti uusi toimija käynnistää työnsä 1.1.2017 Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden alussa.

– On hienoa, että Olympiakomitean ja Valon jäsenillä oli yhteinen näkemys fuusion toteuttamisesta. Uudella Olympiakomitealla on selkeä tehtävä kansalaisten liikkeen lisäämisessä sekä huippu-urheilun edistämisessä. Otamme roolin innostuneesti vastaan ja teemme työtä molempien tavoitteiden osalta urheiluyhteisön sekä sen ulkopuolisten laajojen verkostojen kanssa, toteaa Valon ja Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.

Lähde: Sport.fi