Lentopallomaajoukkueen ja Rantaperkiön Iskun keskipelaaja Sauli Sinkkonen on solminut yksivuotisen sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Topvolley Antwerpenin kanssa.

Joukkue on sama, jossa myös Elviss Krastins pelaa tulevalla kaudella. Tommi Tiilikaisen valmentamaan saksalaiseen Düreniin siirtynyt Jani Sippola hoiteli Antwerpenissa viime kaudella passarin tehtäviä. Topvolley sijoittui keväällä kovatasoisessa Belgian liigassa viidenneksi häviten vain yhden sarjapisteen pronssijoukkue Menenille.

Ensimmäiseen ammattilaiskauteensa ulkomailla valmistautuva Sinkkonen lähtee Belgiaan täynnä intoa.

– Mahtavat fiilikset! Tätä varten on tehty hommia, että jonakin päivänä pääsisi näkemään maailmaa. Syksyllä se on sitten käymässä toteen, Sinkkonen iloitsee.

Seuran valinta oli lopulta suhteellisen helppo, sillä Belgiasta Sinkkonen on kuullut sekä Sippolalta että kolme kautta Roeselaressa pelanneelta Eemi Tervaportilta pelkästään hyvää

– Ensimmäinen vuosi tietenkin vähän jännittää. Belgiassa oikeasti välitetään pelaajista ihmisinä sekä pidetään huolta, että kaikki asiat ovat kunnossa. On siis hienoa aloittaa seurassa, jossa voi ladata kaiken energian olennaiseen, keskipelaaja pohtii.

Ennen sarjakauden alkua Sinkkosen ohjelmassa ovat vielä maajoukkueleiri sekä syyskuussa pelattavat EM-karsintaturnaukset Tanskassa ja Helsingissä.

– Nyt jatketaan omatoimista treenaamista pari viikkoa, kunnes kokoonnutaan takaisin Kuortaneelle ja aloitellaan EM-karsintoihin valmistautuminen, Sinkkonen kertoo.

Hyvät esitykset kahtena edelliskesänä maajoukkueessa ovat nostaneet ”Sinkon” itseluottamusta. Tavoiteltavaa silti riittää ja odotukset syksyn suhteen ovat korkealla.

– Saadaan rauhassa valmistella joukkue hyvään kuntoon, jotta olemme valmiina, kun ensimmäiset karsintapelit alkavat. Jatketaan joukkueena kehittymistä samoilla raiteilla kuin kesälläkin Maailmanliigassa, Sinkkonen sanoo.

Sympaattisen keskimiehen erityisterveiset lähtevät lentopallomaajoukkueen faneille.

– Toivottavasti syyskuussa nähdään Helsingissä. Voitte myös aloittaa jo ensi syksyn Puola kisamatkan suunnittelun, Sinkkonen vihjailee.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote